Magyar sikerek a hazai rendezésű Iskolai Úszó Világbajnokságon

17 ország mintegy 300 diákja küzdött meg a dobogós helyekért a Nemzetközi Iskolasport Szövetség úszó világbajnokságán. A budapesti Tüske Uszodakomplexumban zajló verseny házigazdája a Magyar Diáksport Szövetség volt. Hazánkat a válogatott csapattagok mellett két iskolai csapat képviselte. A kétnapos versenyen két arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek be ifjú úszóink.

A tavalyi Iskolai Mezei Futó Világbajnokság után ismét nemzetközi diákversenynek adott otthont Magyarország. A Magyar Diáksport Szövetség rendezésében zajló megmérettetésen 6 fős iskolai és válogatott csapatok versenyeztek egymással, amelynek során 36 egyéni és 8 váltószámban is bajnokot hirdettek. Az érmeket többek között Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke, Martinek János, a magyar öttusa válogatott szövetségi kapitánya és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetségének elnöke adta át.  Hazánkat tizenkét válogatott versenyző, továbbá a Móri Táncsics Mihály Gimnázium lány- és a Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakközépiskola fiúcsapata képviselte a versenyben.

A dobogós magyar helyezések:

Selmeci Levente – aranyérem, férfi 200m vegyesúszás válogatott verseny

Süli Ákos – aranyérem, férfi 50m mellúszás válogatott verseny

Süli Ákos – ezüstérem, férfi 100m mellúszás válogatott verseny

Varga Bence – ezüstérem, férfi 100m pillangóúszás iskolai verseny

Női 4x100m gyorsváltó – ezüstérem válogatott verseny

Férfi 4x100m vegyesváltó – ezüstérem válogatott verseny

Selmeci Levente – bronzérem, 100m pillangóúszás, válogatott verseny

A verseny hivatalosan facebook oldalán (https://www.facebook.com/ISFWSCswimcup/) elérhetőek az élő közvetítések archív anyagai, az eredmények, videók és a fotók!

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK