Magyar-Marokkói ifjúsági- és sporttábor  

20160818_104106-crop

A Marokkói Királyság Ifjúsági és Sportminisztériuma, valamint Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma  által 2014 októberében megkötött, az ifjúságügy és a sport területén megvalósítandó együttműködésről szóló munkaterv alapján és a kétoldalú sportkapcsolatok fejlesztése szellemében, a Marokkói Királyság 2015 augusztusában nemzetközi diáktalálkozón látta vendégül a hét diákból és egy kísérőből álló magyar delegációt. Idén augusztus 17-én viszonossági alapon egy 8 fős marokkói diákcsoport érkezett Magyarországra.

A kéthetes nemzetközi tábor az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának, valamint a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának támogatásával a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében valósul meg.

A tábor célja egymás kultúrájának megismerése, valamint a fiatalok számára közös élmények biztosítása a sport, az interkulturális tanulás és az együtt végzett feladatok által.

A programok közt szerepelnek kulturális estek, a fiatalok által bemutatott ország prezentációk, tradicionális sportok,  tradicionális játékok, nyelvórák, sportjátékok, valamint Magyarország megismerése kirándulások alkalmával a Balatonnál, Győrött,  Pannonhalmán, Agárdon és Budapesten. Mindezeken túl a diákok elsajátíthatják a sportönkéntességhez kapcsolódó készségeket is.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK