Lezajlott a Diákolimpia® Játékos Sportverseny döntő Egerben

2017 március 25-én rendezték meg a 2016/2017. tanévi Diákolimpia® Játékos sportversenyének országos döntőjét, amelynek idén Eger adott otthont. A verseny során az I-II. korcsoportban a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak. A Diákolimpia® idén ünnepli a 30 éves jubileumát.

 A Diákolimpia® Játékos sportverseny a legfiatalabb iskolás korosztálynak szól, és a sport játékos és közösségi élményét nyújtja a 6-10 éveseknek. A felkészülés és a versenyek során cél, hogy a mozgást igazi örömforrásként éljék meg a gyerekek, és ezek az élmények megalapozzák a későbbi rendszeres testmozgás iránti igényüket.  A versenyzés során 18 fő (lányok és fiúk egyaránt) alkot egy csapatot, amelyek 10 különböző feladat során mérik össze ügyességüket (például futás váltóbottal, kötélhajtás, kötélhúzás, floorball váltó, stb.)

A versenyen országosan 5166 gyermek indult el, és 8 csapat, azaz összesen 144-en jutottak a döntőbe a következő településekről: Kiskunhalas, Gyula, Budapest, Agárd, Eger, Törökbálint, Szombathely (2 csapat). A döntőre szombaton az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban került sor. A megnyitó ünnepségen részt vett Habis László, Eger város polgármestere, és Balogh Gábor, az MDSZ elnöke. Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a szülinapos versenyzőket köszöntötte, továbbá tevékeny részt vállalt az eseményen az első versenyszám elindításával. A díjátadásban Martonné Adler Ildikó, Eger város alpolgármestere működött közre.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi végeredmény született:

  1. helyezett: Zrínyi Ilona Általános Iskola, Szombathely
  2. helyezett: Újlak Utcai Általános Iskola, Budapest
  3. helyezett iskola: Bálint Márton Általános Iskola, Törökbálint

A Diákolimpia® Magyarország tanulmányi és tehetséggondozó versenye, amely 12 MDSZ által rendezett, és további 30 olyan versenyt foglal magába, melyet sportági szövetségek bonyolítanak le. A versenysorozatban egy tanév során összesen 270 ezer diák vesz részt, közülük 15 ezren jutnak el a döntőkig.  A Diákolimpia® idén a 30 éves jubileumát ünnepli, és az idei versenysorozatának csúcseseménye a debreceni kiemelt országos döntő lesz júniusban, ahol 6 sportág legjobbjai csapnak össze több korcsoportban, és a sportversenyek mellett igazi fesztiválélményt is kapnak a résztvevők.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK