Labdarúgás Diákolimpia® – országos döntők

V-VI. korcsoport, fiú: Vép, 2017. május 13–14.
Nevező csapatok: 249
Rendező: Vas Megyei Diáksport Egyesület

V-VI. korcsoport, leány: Szekszárd, 2017. május 13–14.
Nevező csapatok: 194
Rendező: Tolna Megyei Diáksport Tanács

I. korcsoport, fiú: Fonyódliget, 2017. május 19–20.
Nevező csapatok: 464
Rendező: Somogy Megyei Diáksport Szövetség

II. korcsoport, fiú: Fonyódliget, 2017. május 17–18.
Nevező csapatok: 650
Rendező: Somogy Megyei Diáksport Szövetség

III-IV. korcsoport, leány: Fonyódliget, 2017. május 15–16.
Nevező csapatok: 321
Rendező: Somogy Megyei Diáksport Szövetség

Összes nevező csapat: 1878 csapat

A következő napokban a focié lesz a főszerep a Diákolimpia® döntőinek sorozatában. A Dunántúlon három helyszínen lépnek pályára az ország legjobb iskolai focicsapatai. Minden korcsoportban 20 csapat küzd a bajnoki címért. Aki kilátogat valamelyik kétnapos rendezvényre, igazi futballkavalkádot talál. Mindenütt 4 csoportban kezdődnek a küzdelmek, ahol a körmérkőzések után a csoport első két helyezettje jut tovább. Olyan ez, mint egy minivilágbajnokság, csak Messi-k és Ronaldo-k helyett Szabó Jocik, Kiss Bencék, Kocsis Julcsik osztják a kötényeket és lövik a gólokat. Ha erőnlétben, gyorsaságban, taktikai és technikai tudásban nem is érnek a nagy sztárok nyomába, de elszántság, lelkesedés és a játéköröm tekintetében éppen olyanok, mint ők. És ez elég is ahhoz, hogy izgalmas, élvezetes mérkőzéseket lássunk.

Vajon kik lesznek az egyes korcsoportok bajnokai? A tavalyi győztes csapatok közül senki nem került be a döntőkbe és a dobogósok közül is csak két iskola csapata képviselteti magát az idén.
(II. korcsoport Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Hajdúszoboszló – II. helyezett. III-IV. korcsoport leány Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola,Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pécs – II. helyezés)
Esélylatolgatásnak tehát sok értelme nincsen. Ráadásul – bár a résztvevők ezt most erősen vitatnák – nem is az a legfontosabb, hogy mely iskolák lesznek az egyes korcsoportok győztesei. Ennél sokkal lényegesebb, hogy évtizedek múlva a Jocik, Bencék, Julcsik büszkén meséljék majd gyermekeiknek: „2017-ben a suliválogatott tagjaként én bizony játszottam Vépen/Fonyódligeten/Szekszárdon a foci Diákolimpia® országos döntőjén”.

A versenyek programfüzetei megtalálhatóak az alábbi linkeken:

I. korcsoport

II. korcsoport

III-IV. korcsoport leány

V-VI. korcsoport fiú

V-VI. korcsoport leány

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK