KÖZLEMÉNY a 2019/2020. tanévi NETFIT® mérési időszak félbeszakítása és pedagógus-továbbképzéseink felfüggesztése tárgyában

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) tájékoztatja a testnevelést oktató pedagógusokat, hogy a digitális oktatásra történt átállás miatt kezdeményezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárságánál a NETFIT® mérések 2019/2020. tanévben való lebonyolításának törlését.
Az államtitkársággal egyetértésben – a járványügyi helyzetre és a 2020. március 16. napjától bevezetett tantermen kívüli digitális munkarendre tekintettel – a jelenlegi tanévben a fizikai állapotfelmérések nem folytatódnak, és az idei fittségmérési időszak további része törlésre kerül. A pedagógusoknak a 2020. március 13. napjáig elvégzett mérések eredményeit a NETFIT® informatikai rendszerében rögzíteniük kell a mérési időszak végéig, további adatok felvitelére nincs szükség.

A fentieken túl, tekintettel arra, hogy a 46/2020. (III.16.) Korm. rendelet értelmében „rendezvény helyszínén a részvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni”, az MDSZ által szervezett akkreditált pedagógus-továbbképzések határozatlan időre felfüggesztésre kerülnek, a meghirdetett képzési alkalmakat elhalasztjuk, azok várhatóan későbbi időpontban kerülnek megtartásra.A továbbképzések folytatásáról a járványügyi helyzet alakulásától függően tájékoztatjuk az érdeklődő kollégákat.

Tájékoztatjuk továbbá a képzésekre jelentkezett illetve érdeklődő pedagógusokat, hogy jelenleg is zajlik a képzések anyagának digitális formában történő átdolgozása illetve új képzési tematikák kidolgozása, amelyek alapján lehetővé kívánjuk tenni a képzések távoktatási formában történő elvégzését.

Minden pedagógusnak további jó egészséget, az új kihívásokhoz eredményes munkát kívánunk, melyhez az MDSZ igyekszik minden támogatást megadni.

Magyar Diáksport Szövetség

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK