Kosárlabda Diákolimpia® V. korcsoportos Országos Döntő

 TSD_2550-900x693

Győr, 2014. április 24-27.

 A 2013/2014. tanév diákolimpiai kosaras versenyrendszerében a középiskolások záró eseményére kerül sor Győrben, ahol az V. korcsoportos Kosárlabda Diákolimpia® Országos Döntőt rendezik meg a győri sportszakemberek.

Április 24-én, az esemény megnyitó ünnepségére a Richter Teremben gyülekeztek azok a tanulók, és felkészítőik, akik a megyei döntők, majd az országos elődöntők során kiharcolták, hogy résztvevői lehetnek a győri döntőnek. A lányoknál 52, a fiúknál 70 iskolacsapat közül került ki az a 8-8 gárda, melyek képviselhetik településüket, megyéjüket a legrangosabb diákolimpiai eseményen.

Az ünnepélyes megnyitón a közel kétszáz résztvevő az MDSZ induló dallamára vonult be és foglalta el helyét az impozáns teremben.

A sportoló diákokat és testnevelőiket, edzőiket a házigazda Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Pozsgai Péter, a Sportügyi Osztály vezetője, valamint  a Magyar Diáksport Szövetség nevében Sipos Győző régiós irodavezető köszöntötte, majd a program a Győr városról készült kisfilm megtekintésével folytatódott.

Ezután két kiváló, korosztályos válogatott „kazinczys” diák, Török Ágnes és Horváth Krisztina mondta elő a diákolimpiai eskü szövegét. A fogadalmat a Nemzeti Himnusz közös eléneklésével erősítették meg a diáksportolók.

A felemelő pillanatok után a sportolóknak táncos műsorral kedveskedtek a házigazdák.

A program zárásaként a Győrben megrendezésre kerülő 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról, az EYOF-ról készített  kisfilmet vetítették le, amely nagy sikert aratott a meghívottak körében.

Végezetül sok sikert és sérülésmentes versenyzést kívánva Forgács László műsorvezető bezárta az ünnepélyes megnyitót.

 – GLHI –

Kosárlabda Diákolimpia® V. korcsoportos országos döntő végeredmény – ITT

Képekért KATT IDE

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK