Kormos Mihály a Békés Megyei Diáksport Egyesület élén

61013_kmisi_large_normal

A Békés Megyei Diáksport Egyesület a napokban tartotta tisztújító közgyűlését. A küldöttek a megyei szervezet élére új elnököt választottak Kormos Mihály személyében, aki a Békéscsabai Diáksport Bizottság vezetőjeként hosszú évek óta szervezi a város diáksport életét.

Egy hét telt el a közgyűlési döntés óta, ezért lehet, hogy korai még a kérdés, de mindenképpen indokolt. A tervekről, célokról, elképzelésekről mit lehet tudni? Hol tart most ez a tervezési folyamat?

Ez a történet még nagyon az elején jár. Nagyon sok mindent kell még látni ahhoz, hogy tervezni lehessen. Sok tekintetben jól működött a Békés Megyei Diáksport Egyesület, azonban számos dologban szeretnénk változtatni. Példaként említhetem, hogy támogatókat szeretnénk bevonni a tevékenységünkbe és megragadni az országos szövetség által kínált lehetőségeket. Számos rendezvényt szeretnénk Békéscsabára és a megyébe hozni, illetve olyan forráslehetőségeket találni, melyek hátteret biztosítanak a következő diákolimpiai időszak eseményeinek profi megszervezéséhez. Az is a célok között szerepel és szintén nagyon fontos, hogy az itteni szakembereket az eddigieknél egy kicsit jobban meg tudjuk fizetni. Ezen kívül a versenyeink minőségén mindenképpen javítanunk kell.

Ez a terület miért fontos, illetve miért hangsúlyos, hogy kiemelt szerepet, figyelmet kapjon?

Mindig is a diáksport közelében voltam, általános iskolában tanítottam, gyermekekkel foglalkoztam, több mint egy évtizede szervezem, s nagyon-nagyon sokat kaptam ettől a területtől és azoktól az emberektől is, akik ebben tevékenykednek, tevékenykedtek. És itt meg kell említenem Kovács Tibor, Adorján László vagy éppen Bárdos Tibor nevét, akik gyakorlatilag elindítottak ezen a pályán, hiszen nagyon sok segítséget kaptam tőlük. Azt gondolom, hogy ez egy olyan szép területe az életnek, melyben megpróbálok segíteni, illetve közösen megpróbáljuk azt megoldani, hogy minél több gyermek sportoljon és minél többen vegyenek részt diákolimpiai rendezvényeken.

Végül pedig, a BRSE szurkolójaként kérdezem, hogy ez a feladatkör mennyire vonhatja el a figyelmet a röplabdától, a csabai egyesülettől?

A diáksportot már régóta szervezem, a rendezvények 50-60 százalékán így is ott vagyok, tehát nem gondolom, hogy ez problémát okozna. Itt most a folyamat elején egy kicsit jobban beleásom magam, fél év alatt azonban nagyon sok mindent össze tudunk hozni, a további munkát ebben az időszakban meg tudjuk alapozni, így a későbbiekben már jól működhet a dolog. Természetesen maradok a röplabdánál is, az elnöki feladatkör nem azt jelenti, hogy mondjuk a későbbiekben nem fogok edzősködni. Jelenleg is az egyesület mellett állok szakmai igazgatóként, segítem az utánpótlás és a felnőtt csapat és természetesen Baran Ádám munkáját. A Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöki posztjának betöltése természetesen nem okoz az életem ezen részében változást.

(forrás: hir6.hu, E.K.ZS.)

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK