Strandlabdajátékok Diákolimpia® Országos Döntő

TSD_0240-900x598

Marcali – Siófok – Zánka, 2014. június 19–22.

Első alkalommal került megrendezésre a Strandlabdajátékok Diákolimpia® néven három népszerű, homokban űzött sportág versenysorozata a IV. és V-VI. korcsoportos tanulók számára. Az országos döntőkre – az idei Diákolimpia® záró eseményeként – június 19. és 22. között került sor.

A STRANDKÉZILABDA DIÁKOLIMPIA® országos döntőjének helyszíne Marcali volt, ahol izgalmas mérkőzéseket vívtak egymással a csapatok. A vakációjukra készülő diákok otthonos környezetben szerezhettek felejthetetlen élményeket, és reméljük, a sikeres szervezés után az elkövetkezendő években a Diákolimpia® versenynaptárában gyökeret tudtak verni a strandkézilabda versenyei is.

A IV. korcsoportosok között 4 lánycsapat, míg a fiúknál 6 iskola mérte össze tudását egymással. Az V-VI. korcsoportos tanulóknál 10 lány- és 8 fiúcsapat részvételével zajlottak az országos döntő összecsapásai. A játékosok a tanév zárása után felszabadultan játszhatták le a mérkőzéseket, melyhez a somogyi kisváros garantálta a kiváló hangulatot.

A másik idei újdonság a STRANDLABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA® volt, mely a strandkézilabdához hasonlóan ugyancsak helyet követel a következő évek diákolimpiai versenykiírásaiban. A izgalmasnak ígérkező mérkőzéseket a Balaton déli partjának fővárosában, Siófokon rendezték. Az üdülővárost minden nyáron turisták és kirándulók ezrei látogatják, ezért a kitűnő hangulat, a népes nézőközönség garantált volt a versenyzők és a csapatokat felkészítők számára is.

Strandlabdarúgásban is két korosztályban vívták mérkőzéseiket a fiú tanulók. A IV. korcsoportban 12 iskola, míg az V-VI. korcsoportban 19 csapat vett részt az országos döntőn. Reméljük, a diákok az izgalmas és kiélezett küzdelmek után kellemes élményekkel gazdagodtak, és új barátságok is szövődtek. A szervezők biztosították, hogy a játékosok, a csapatvezetők és a kilátogató vendégek igazi sportélményekben, küzdelmes, izgalmas mérkőzésekben és kellemes kikapcsolódásban részesüljenek.

 A STRANDRÖPLABDA DIÁKOLIMPIA® a diákolimpiai versenyrendszerben idén bemutatkozó strandkézilabda és strandlabdarúgó sportágakhoz képest nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen ebben a tanévben a tanulóknak már 15. alkalommal nyílt lehetőségük arra, hogy a tanév végén diákolimpiai érmet, helyezéseket szerezzenek, a középiskolások pedig 10 plusz pontot gyűjtsenek a továbbtanuláshoz.

Zánkán, az Erzsébet Üdülőközpont és Tábor hat strandpályáján csütörtökön és pénteken a III. és IV. korcsoportos csapatok a 4:4 elleni játékban, míg szombaton és vasárnap a középiskolások a nyílt 2:2 elleni, valamint az amatőr kategória 4:4 elleni játékában feledhették a tanév „megpróbáltatásait”, oldódhattak fel a sportolás nyújtotta örömökben.

Strandlabdarúgás sorsolás letölthető formátumban erre a linkre kattintva.

Strandlabdarúgás EREDMÉNYEKÉRT KATT erre a linkre.

Strandkézilabda IV. korcsoportos EREDMÉNYEKÉRT KATT erre a linkre.

Strandkézilabda V.VI. korcsoportos EREDMÉNYEKÉRT KATT erre a linkre.

Strandröplabda EREDMÉNYEKÉRT KATT erre a linkre.

Képekért KATT erre a linkre!

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK