Kézilabda Diákolimpia® Amatőr V-VI. korcsoportos Országos Döntő

Békéscsaba, 2014. április 25-27.

A Magyar Diáksport Szövetség több mint egy évtizede életre hívta az un. amatőr labdajátékok versenyrendszerét, melyben azoknak a középiskolásoknak és testnevelőiknek kívánt versenylehetőséget biztosítani, akik csak iskolai keretek között akarnak kézilabdázni, kosarazni és röplabdázni.

A kosarasok és a röplabdások már eldöntötték, mely iskolák csapatai viselhetik egy évig a 2013/2014. tanév amatőr V-VI. korcsoport bajnokcsapata büszke címet, a kézilabdások pedig e hét végén, Békéscsabán lépnek pályára a siker reményében.

Az MDSZ Diákolimpiai Bizottság Kézilabda Albizottsága az országos nevezési határidőt követően nyilvános sorsolást tartott, ezért pénteken délben már a csoportellenfelek ismeretében kezdődött meg az első fordulóval az országos döntő. A kezdeti izgalmak után a rendezők este a Városi Sportcsarnokba várták a 32 iskolacsapatot, hogy a közel ötszáz fő számára műsorral kedveskedjenek a kézilabdás diákolimpiai esemény ünnepélyes megnyitóján.

A rendezvény rangját mutatja, hogy megjelent és a középiskolásokat köszöntötte Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, továbbá megtisztelte az eseményt Szigeti Csaba, Békés Megyei Jogú Város sportcsoport vezetője, Fabulyáné Kovács Tímea, a Békés Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Csaszni László, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, Vincze József, az MDSZ Dél-alföldi Régió vezetője, Szabó Sándor, a Marathon Sportszer és Taneszköz Zrt képviselője, és természetesen jelen volt a megnyitón Éliás Gábor, az MDSZ Diákolimpiai Bizottság Kézilabda Albizottság vezetője, és Ökrös László, valamint Bodóczky András, az országos döntő VB elnökhelyettesei.

A diákolimpiai eskü szövegét Krizsán Lili, a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, valamint Petrovszki Dániel, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Andor Evangélikus Gimnázium tanulói mondták el a diákolimpikonok előtt, majd a megható pillanatok után az Aerofit Egyesület aerobik bemutatója következett. A 2014-ben országos bajnokságot nyert csoport, Hajtmann Erika táncművész tanítványai fergeteges műsort adtak elő, majd Csordás Ákos, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Andor Evangélikus Gimnázium volt tanulója, az X faktor 4. helyezettje lépett a népes publikum elé, akinek hangulatos produkciója végén az ovációtól és a vastapstól szinte felrobbant a terem.

Kézilabda Diákolimpia® Amatőr V-VI. korcsoportos országos döntő végeredménye – ITT

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK