KERETTANTERV RÖPLABDÁHOZ

röpi2Alternatív kerettanterv létrehozása, és akkreditált pedagógus-továbbképzés elindítása is szerepel abban a programban, melyről szerdán kötött megállapodást a Fatum Nyíregyháza-Békéscsaba találkozó előtt a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) és a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ).

A legfontosabb cél, hogy az általános iskolákban minél több gyerek ismerkedhessen meg a röplabdával. A megfelelő szakmai munka érdekében ezer tanító és testnevelő részére továbbképzést indítanak, emellett az MRSZ eszközöket is biztosít a résztvevő iskoláknak. Idén eddig már 210 egységcsomagot osztottak ki, mely labdákat, hálókat tartalmaz. A három éves program finanszírozásának egy részét az MRSZ vállalta magára, a másik része pedig európai uniós forrásból valósulhat meg.

A gyerekek oldaláról nagyon fontos, hogy célzottan a röplabda alapokkal, a grassroots, játékos röplabda sportággal ismerkedhetnek meg az iskolában. Az 1-8. évfolyamról beszélünk, 6 éves kortól 14 éves korig. Ez egy nagyon jó lehetőség a testnevelő tanároknak is, mivel 1000 pedagógus – ha el tudjuk érni ezt a számot, ami szerintem reális – egy 30 órás akkreditált továbbképzés keretében sajátíthatja el a röplabda fontos alapelemeit – mondta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke.

2019-ig szól ez a program, és nagyon fontos célja, hogy ne kerüljünk hátrányba a TAO-s sportágakkal szemben, ahol folyamatosan nő az utánpótlásban résztvevő gyerekek száma. Így már egészen fiatalon megszerethetik a röplabdát a gyerekek, és több lesz a szakember is, a szövetség ezért is vállal anyagi áldozatot – mondta Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke.

röp1

(forrás: nyiregyhaza.hu)

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK