Kazincbarcikán mérkőztek meg egymással az ország legjobb iskolai floorball csapatai

Január 19-20-án hihetetlen hangulat és példamutató sportszellem költözött a kazincbarcikai Don Bosco sportközpontba. Itt rendezték meg ugyanis a 2018/2019. tanévi kispályás Floorball Diákolimpia® Országos Döntőjét. A kétnapos verseny során az I-VI. korcsoportba tartozó leány-, és fiúcsapatok mérték össze tudásukat és küzdöttek meg a „Magyarország diákolimpia bajnoka” címért.

A nem kevesebb, mint 216 mérkőzésből álló hétvégi eseményt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület közösen szervezte meg.

A Diákolimpia® Floorball bajnokságba összesen mintegy 707 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 96 résztvevő csapata, közel 600 iskolás. A 6 fős iskolai csapatok 6 korcsoportban mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért a két évvel ezelőtt átadott, minden igényt kielégítő kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban. Az esemény szombati napján az I., az V. és a VI. korcsoport lány- és fiúcsapatai vették birtokba a sportpályát, míg vasárnap a II., III. és IV. korcsoport legjobbjai ragadtak ütőt, hogy megszerezzék a bajnoki címet.

A szombati megnyitó ünnepségen részt vett Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Negrutz Ágoston miniszteri tanácsadó, Bíró Csaba, az MDSZ elnökségi tagja, és Gál Tamás, a Magyar Floorball Szakszövetség elnökségi tagja is. A vasárnapi napot – Szitka Péter polgármester jelenlétében –Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség tiszteletbeli alelnöke, elnöki tanácsadó nyitotta meg. A Diákolimpia® versenyek fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, védnökei közt pedig megtalálható volt többek között dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár és Veisz László, a Magyar Floorball Szakszövetség elnöke is.

A hétvégi rendezvénysorozatnak otthont adó, a 90-es évek derekától „Nemzeti Sportváros” címmel büszkélkedő  Kazincbarcika az elmúlt évtizedben komoly fejlődésen ment keresztül, mind a város fejlesztése, mind a sportélet szempontjából. 2018-ban kezdetét vette a Fitt Barcika névre keresztelt, főleg diákokat megmozgató programsorozat, melynek keretein belül a szervezők változó órarenddel és szakképzett oktatókkal várják a mozogni vágyókat több helyszínen, hetente legalább tíz alkalommal. A kezdeményezés Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával jött létre.

A hétvégi Kispályás Floorball Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

Dobogós helyezések
  Lány Fiú
I.                 korcsoport Miskolc, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda Miskolc, Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda „A”
Budapest XIII. Kerületi Eötvös József Általános Iskola Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola
Komárom Szőnyi Bozsik József Általános Iskola Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola
II.               korcsoport Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola Miskolc, Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda
Komárom, Feszty Árpád Általános Iskola Paksi Deák Ferenc Általános Iskola
Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Jászberény Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium
III.             korcsoport Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium
Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola Jászberény Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium
Budapest, Németh László Gimnázium Balatonszemesi Reich Károly Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
IV.             korcsoport Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola Budapest, Remetekertvárosi Általános Iskola
Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola Miskolci Herman Ottó Gimnázium
Budapest, Németh László Gimnázium Komáromi Jókai Mór Gimnázium
V.               korcsoport Budapest, Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium
Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola Miskolc, Földes Ferenc Gimnázium
Miskolc, Diósgyőri Gimnázium Kecskeméti Református Gimnázium
VI.              korcsoport Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium Miskolci Herman Ottó Gimnázium
Komáromi Jókai Mór Gimnázium Kecskeméti Református Gimnázium
Eger, Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Budapest, Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK