Jubileumi küldöttgyűlést tartott az MDSZ

Az MDSZ megalakulásának 30. évfordulója alkalmából ünnepséggel egybekötött küldöttgyűlést tartott a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében.

A meghívott vendégeket és a küldötteket dr. Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára köszöntötte, majd Balogh Gábor az MDSZ elnöke felkérte Novotny Zoltán, Közmédia Életmű Díjjal kitüntetett sportriportert, illetve Deák Györgyöt, a szervezet korábbi két vezetőjét, hogy meséljenek elnöki időszakukról, a szervezet életének mérföldköveiről, majd saját elnöki időszakának legfontosabb eredményeivel zárta az MDSZ megalakulása óta eltelt 30 év áttekintését.

A 2017. évi küldöttgyűlés hivatalos programja előtt jubileumi elismerések átadására került sor.

Díjazottak:

Galamb Istvánné, a szervezet alapító tagja, Bács-Kiskun megye diáksportjának emblematikus vezetője,

Daragó Lászlóné, aki 12 éven át volt a szervezet alelnöke, jelenleg tiszteletbeli alelnök,

Dr. Felkainé Bobák Mária, aki az MDSZ Országos központjának 23 éve nélkülözhetetlen munkatársa,

Novotny Zoltán, a szervezet korábbi elnöke (1989–1991),

Deák György, az MDSZ örökös tiszteletbeli elnöke, aki 21 éven keresztül vezette a szervezetet (1991–2012),

Szlatényi György, aki 16 éven keresztül volt az MDSZ főtitkára,

Martinek János, olimpiai bajnok öttusázó, az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) végrehajtó bizottságának korábbi tagja.

 

Ezt követően került sor a küldöttgyűlés napirendi pontjaira.

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke tájékoztatta a küldötteket a szervezet 2016-ban folytatott munkájáról, a jövőbeli feladatokról, célkitűzésekről.

Az elnöki beszámolót a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta.

Ezután a küldöttgyűlés meghallgatta, majd egyhangúlag elfogadta az MDSZ 2016. évi egyszerűsített beszámolóját és annak közhasznúsági mellékletét, valamint az erről szóló felügyelőbizottsági jelentést. Ezt követően új elnökségi tag megválasztására került sor Bíró Csaba, a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke személyében, az előterjesztett javaslatnak megfelelően.

Végül hagyományosan a „Diáksportért” kitüntetések átadására került sor.

A Magyar Diáksport Szövetség elnöksége „Diáksportért” kitüntetést adományozott:

Tomsics Istvánnak, a Baranya Megyei Diáksport Tanács Szigetvári Diáksport Bizottsága vezetőjének. Vezetése alatt a körzeti diáksportélet újraszerveződött, a szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola testnevelő tanáraként pedig 17 éve szinte minden sportágban indul tanulóival a diákolimpiai versenyeken.

Dóka Andrásnak, a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület titkárának. 2012 óta fiatalos lendülettel és megalapozott szakmai tudással szervezi a megye diáksport életét, az egyesület folyamatosan vállal országos elődöntő és -döntő rendezést, melyek szervezésében aktívan részt vesz, és nagymértékben hozzájárul azok sikeres lebonyolításához.

Patyi Gábornak, aki 2004 óta dolgozik közoktatási-, kulturális- és sportreferensként az orosházi Polgármesteri Hivatalban. Több mint 10 éve meghatározó alakja Orosháza és Békés megye diáksportjának, a körzeti diáksport versenyek szervezése, lebonyolítása elképzelhetetlen nélküle.

Vanczák Attilának, az Ózd Körzeti Diáksport Bizottság titkárának, aki az MDSZ Játékos Sportverseny albizottságának tagjaként nem csak körzeti és megyei szinten szervezi, rendezi a versenyeket, hanem országos szinten is aktív tagja a diákolimpiai mozgalomnak.

Csókay Miklósnak, a Csongrád Megyei Diáksport Egyesület alelnökének, a Magyar Diáksport Szövetség Úszás albizottsága tagjának. Hódmezővásárhely úszóéletének meghatározó egyénisége, Risztov Éva nevelőedzője.

Kiszely Imrénének, aki 1986-ban alapító tagja volt a Móri Körzeti Diáksport Bizottságnak, 2007 óta pedig az elnöke. 36 évet tanított a Csókakői Általános Iskolában, jelenleg a Fejér Megyei Diáksport Egyesület titkára.

Miholics Lászlónak, a dunakiliti Dr. Batthyány – Strattmann László Általános Iskola testnevelő tanárának, aki tanítványaival szép sikereket ért el lány labdarúgásban és a Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia® küzdelmein. Atlétikacsapata szintén többször volt dobogós.

Szűcs Jánosnak, a hajdúszoboszlói Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola testnevelő tanárának, aki munkája révén iskolájával atlétikában és labdarúgásban meghatározó alakja lett nem csak megyei, hanem országos szinten is a diákolimpiának.

Nagy Gerzsonnak, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanárának, aki tanítványaival kézilabda, kosárlabda és röplabda sportágban ér el sikereket, 2011 óta pedig az Egri Középfokú Diáksport Bizottság vezetője.

Fehér Jánosnak, az Újszászi Városi Tornacsarnok igazgatójának a Magyar Triatlon Szövetség alapító tagjának. A megyei szövetség titkáraként a sportág megyei népszerűsítésében jelentős szerepet vállalt, a versenyeken tanítványaival a kezdetektől részt vesz, különösen a diákolimpiákon érnek el jó eredményeket. Lábtoll-labda sportágban a diákolimpia teljes felmenő rendszerét szervezi, több megyének is rendez megyei döntőt.

Galambos Tamásnak, a komáromi Bozsik József Általános Iskola testnevelő tanárának, aki kimagasló eredményeket ért el tanítványaival a floorball sportág minden korosztályában. Komárom város és környéke diáksport-versenyeinek szervezője, közreműködésével hozzájárul a Komárom Megyei Diáksport Tanács rendezvényeinek sikeres lebonyolításához. A Magyar Diáksport Szövetség Floorball Munkabizottságának tagja.

Kovácsné Varga Katalinnak, a Palotási Általános Iskola testnevelő tanárának, aki atlétika sportágban, több korosztályban megyei helyezések sorát érte el tanulóival, valamint labdarúgásban többszörös megyebajnoki címmel büszkélkedhet. Tanítványai rendszeres résztvevői a Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpiának.

Lencsés Csabának, Pest megyei röplabda szakreferensnek, a megye elnökségi-, valamint az MDSZ Felügyelő Bizottsága tagjának. Évente 60-70 versenyt szervez, a Mezei Futó Diákolimpia® Országos Döntőjét idén immár 20. alkalommal rendezte meg Gödöllőn.

Kovács Zoltánnak, a testnevelés tagozatos kaposvári Berzsenyi Dániel Tagiskola vezetőjének. Főleg játékos sportversenyeken, atlétikában, labdarúgásban, kosár- és röplabdában valamint szellemi versenyeken szerepeltek eredményesen tanítványai, labdarúgásban országos sikereket ért el.

Tamásné Balogh Beátának, a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium testnevelő tanárának. Tanítványai már több éve az országos döntők résztvevői, ebben a tanévben fia a Torna Diákolimpia® Országos Döntő egyéni összetett versenyében első helyezést ért el.

Scherer Tamásnak, a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola testnevelő tanárának, a Tolna Megyei Diáksport Tanács elnökségi tagjának. Atlétaedzőként tanítványai 100 feletti érmet szereztek már diákolimpiákon, sportágválasztók, utcai futóversenyek gyakori szervezésével nyújt egyéb megmérettetési lehetőséget a fiatalok számára.

Borsodi Gábornak, a Vas megyei, illetve a Szombathely középiskolai röplabda szakágvezetőjének. A közép- és általános iskolai országos elődöntők, megyei, városi diákolimpiai versenyek megszervezésével, lebonyolításával aktívan segíti mind az általános iskolai mind pedig a középiskolai röplabdaélet folyamatos fejlődését. Tanítványai rendkívül eredményesek a Röplabda Diákolimpiákon.

Triebel Andrásnak, aki 43 évig dolgozott testnevelő tanárként (ebből 33 évet a zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában), 15 éve pedig a zirci DSB vezetője.

Käsz Ferencnek, a bagodi Fekete István Általános Iskola testnevelő tanárának, akinek lelkiismeretes, odaadó munkája eredményeként a község tanulói nagy számban jutottak el a Diákolimpia® versenyeire. Nemcsak a gyerekek felkészítésének, hanem a helyi, városkörnyéki, valamint megyei versenyek előkészítésének, rendezésének is aktív részese.

Sáfár Józsefnek, a budapesti Szent Margit Gimnázium testnevelő tanárának, akinek diákjai mindig kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a Diákolimpia® versenyein, és rendszerint dobogós eredményekkel végeznek. A kerületi versenyek szervezésében rendezésében is jelentős részt vállal.

Pusztainé Besenyői Andreának, az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola testnevelő tanárának és kosárlabdaedzőjének, aki csapataival már két alkalommal is megnyerte a Kosárlabda Diákolimpia® Országos Döntőjét.

Az eseményen készült fotók erre a linkre kattintva érhetőek el.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK