Játssz TE IS! díjátadó nap Kisnánán, a „Szentimrésekkel”

TSD_9817

Az International Sport and Culture Association (ISCA) támogatásával a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 2015-ben az ország összes, a TE IS Program által eddig nem érintett általános és középiskolájában meghirdette a Játssz TE IS! pályázatot. A pályázat célja az volt, hogy az MDSZ által kidolgozott TE IS Program szemlélete még szélesebb körben elterjedjen. Pályázatunkban egy izgalmas alkotómunkára hívtuk az iskolák diákjait, amelyben ötleteik és terveik mentén kipróbálhatták ügyességüket, kreativitásukat.

TSD_9819

2016 tavaszán három győztes játékalkotó csapat iskolájában szerveztünk Játssz TE IS! napokat, Dunakeszin, Kalocsán és Kisnánán. A kalocsai és a dunakeszi – áprilisban megvalósult – játéknapokról szóló hír itt  olvasható.

A játékalkotó csapatok nyereménye – többek között – egy-egy „Játssz TE IS! Nap”, amelyen az MDSZ szervezésében egyszerre három világbajnokkal van lehetősége találkozni a nyertes csapatoknak és iskolatársaiknak: együtt lenni, játszani, mozogni. Szász Kitti (négyszeres freestyle football világbajnok), Bánhegyi Adrienn (ugrókötél Európa- és világbajnok) és Karancz János (yo-yo országos-, Európa- és világbajnok) természetesen nem üres kézzel érkeznek az iskolai „TE IS napra”, hanem a szintén a díjazás részét képező sporteszközökkel, labdákkal, ugrókötelekkel és yo-yo-kkal.

TSD_9757.jpg_PG

A Kisnánai Játssz TE IS! nap egyik különlegessége a helyszín volt: a Kisnánai Vár, amely a későközépkori nemesi rezidenciák egyik legszebb hazai emléke. A Vár nem csupán a szépségével járult hozzá a játéknaphoz, hanem különleges helyszíneivel lehetőséget nyújtott arra is, hogy minél több izgalmas játéksziget fogadja a gyerekeket.

TSD_9834 TSD_9947

A Kisnánai általános iskola vendéglátásának köszönhetően a játéknapra nem csak a nyertes iskola diákjai, hanem a környező települések iskolai- és óvodai csoportjai is be tudtak kapcsolódni a közös játékba, mozgásba. Sőt, a játékprogramok lebonyolításához, illetve a vendéglátáshoz a helyi civil szervezetek is hozzájárultak.

TSD_9824 TSD_9884

A játéknap igazi főszereplői azonban a játékalkotó csapat tagjai, a „Szentimrések” voltak, akik nem csak a pályázatukban, hanem a valóságban is megmutatták, hogy milyen kreatívak és sokoldalúak.

TSD_9922

Köszönjük a Kisnánai Általános Iskola csapatának és pedagógusainak, hogy ennyire gazdaggá varázsolták a Játssz TE IS! napot, illetve köszönjük a részvételt az összes pályázó játékalkotó csapatnak!

A nyerteseknek pedig a Magyar Diáksport Szövetség minden munkatársa nevében gratulálunk!

A Játssz Te IS! napokon készült képek erre a linkre kattintva érhetőek el.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK