Ismét Európai Liftmentes Nap

Az idei évben április 26-án szerdán Európa számos országában ismét megrendezésre kerül a Liftmentes Nap (No Elevators Day). A kezdeményezés a Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (International Sport and Culture Association – ISCA) koordinálásával megvalósuló, a rendszeres testmozgást népszerűsítő páneurópai kampány, a NowWeMove keretei között zajlik.

A kezdeményezés két fő célja, hogy:

  • a társadalom figyelmét ráirányítsa a fizikai aktivitás és egészséges életmód fontosságára;
  • demonstrálja, hogy milyen könnyű mozgásra ösztönözni az embereket elfoglalt életvitelük ellenére is.

Az ISCA és partnerei – Magyarországon a Magyar Diáksport Szövetség – ezen a napon felhívással fordul a polgárok, szervezetek, intézmények és vállalatok irányába, hogy jelképesen zárják le az épületeikben található lifteket és felvonókat, annak érdekében, hogy minél többen a lépcsőt válasszák.

Természetesen a részvétel önkéntes, a liftek és felvonók csak jelképesen kerülnek lezárásra, így a fogyatékossággal élők vagy betegséggel/sérüléssel küzdők, illetve az eseményen részt venni nem kívánó személyek azokat továbbra is használhatják.

A Magyar Diáksport Szövetség elkötelezett a fizikai aktivitás és az egészséges életmód fontosságának népszerűsítése iránt, ezért örömmel vállalta a hazai eseménysorozat koordinálását.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK