Iskolákban folytatódnak a sportágbemutatók

TSD_6734

Az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága által életre hívott, az MDSZ koordinációjával zajló „A Sport Legyen a Tied!” program az iskolai sportágbemutatókkal folytatódik.

A program második pilléreként  a sportágak iskolai színtéren mutatkoznak be, a sportegyesületek és a sportszakemberek az ország minden tankerületét érintve 230 nevelési-oktatási intézménybe látogatnak el. A rendezvények során az iskolák közelében elérhető és űzhető sportágak kerülnek bemutatásra rövid, a gyermekek számára bizonyosan élményt nyújtó aktivitások segítségével. A korábban a program első pilléreként megrendezett 20 megyei rendezvényen a megyei nagyvárosok sportcsarnokaiban alkalmanként közel 1000, mindösszesen a húszezer főhöz közelítő diák ismerkedhetett meg 18-20 sportággal, illetve a lakóhelyük közelében működő sportszervezetekkel. Ezen programok nagyban hozzájárulnak az egyesületek, a szakemberek és a tanulók közötti azonnali, de legalábbis gyors és hatékony kapcsolatfelvételhez, ezáltal is növelve az igazolt sportolók számát Magyarországon. Az iskolai bemutatókkal egyidejűleg útjára indul a program harmadik pillére is, melyben a programban közreműködő 10 sportági szövetség olyan kifejezetten sportág-specifikus eszközöket szerez be és ad az iskolák használatába, melyek elősegítik a sportágak szakszerű, iskolai körben történő oktatását, gyakorlását és nem utolsó sorban akár a mindennapos testnevelés-oktatásban is jól hasznosíthatók. Az átadásra kerülő, mindösszesen 500 millió forint értéket képviselő eszközcsomagok közel 1200 általános iskolai képzést nyújtó intézmény számára jelentenek segítséget a jövőben.

A program weboldala: www.asportlegyenatied.hu

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK