ISF Iskolai Futsal Világbajnokság 2014 – Szardínia

 fot+-3-4Capatkép_az_oroszok_elleni_meccs_után-900x644

Olaszországban, Szardínia szigetén, Sinnai, Maracalagonis and Settimo San Pietro településeken, 2014 április 26 – május 03. között zajlott a Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) rendezésében az Iskolai Futsal Világbajnokság. Magyarországot a 2012/2013. tanévben V-VI. korcsoportos Futsal Diákolimpia® Országos Döntő győztes iskolája, a Váci Madách Imre Gimnázium tanulói képviselték. A csapat tagjai: Antus Dominik, Daróczi Balázs, Dian András, Holczer Benedek, Hosszú Levente, Mészáros Krisztián, Nagy Gábor, Péter Alex Benjámin, Sipos Gábor, Tóth Tamás, Biczó-Kovács Ákos és Tóth Barna Tamás voltak.

A csoportbeosztások a következő képen alakultak:

A csoport: Irán, Belgium (német ter.), Örményország, Hollandia, Svédország,Olaszország

B csoport: Brazília, Guatemala, Románia, Ciprus, Anglia, Finnország

C csoport: Franciaország, Izrael, Horvátország, Koszovó, Belgium (Flandria), Szlovákia

D csoport: Törökország, Kína, Magyarország, Belgium (Francia), Oroszország

A csoportmérkőzések április 27-29. között zajlottak, ahol első körben a belga (francia) csapattal mérkőztünk meg. A szoros küzdelem végül belga győzelemmel zárult, azonban a fiúk a következő napon sorra győzelmet arattak. A délelőtt során az oroszokra 4:1-es, majd délután a kínai csapatra 9:2-es vereséget mértek. A negyedik mérkőzésen a csoport legerősebb és egyben a torna 3. legjobb csapatától kikaptunk, így a magyar csapat a D csoport 3. helyén végzett és a továbbiak a 9-16. helyért folyt a küzdelem. A helyosztók során az első mérkőzésen a horvát csapattól vereséget szenvedtünk, majd a csapat újra erőre kapva az örményekkel szemben 9:1-es és végül az angol csapattal szemben 10:5-ös győzelmet aratott és a torna 13. helyén végzett.A döntőben Irán és Brazília csapata mérkőzött meg egymással, akik egy nagyon izgalmas, fordulatokban gazdag játékot mutattak be, melyből Brazília csapata került ki győztesen. Így a világbajnok Brazília lett, míg a második helyen Irán, a harmadik helyen pedig Törökország csapata végzett.A Magyar Diáksport Szövetség büszke, hogy támogathatta a Váci Madách Imre Gimnázium csapatát. A fiúk nagyon felkészültek voltak és szépen helytálltak a nemzetközi színtéren, méltán képviselték hazánkat. A csapat felkészültsége Wagner Bálint testnevelő és Horváth Edit igazgatónő munkájának köszönhető. A záró rendezvény alkalmával 3 díj került kiosztásra: a „gólkirály” érdemét Holczer Benedek, az edző által megválasztott legjobb játékos különdíját Mészáros Krisztián és a csapat által legjobb játékosnak választott díját Antus Dominik, csapatkapitány vihette haza.

Péter Alex, 10. B osztályos tanuló így írt élményeiről: “Azt mondták nekünk, hogy ez egy ajándék lesz, de szerintem több volt, mint ajándék. Álomszerű volt, és sosem fogom elfelejteni sem az együtt töltött időt és emlékeket, sem a meccseket, azt, hogy milyen érzés Magyarországot képviselni, magyar címeres mezt viselni, és egy ilyen jó csapatban benne lenni. Nagyon szépen köszönök mindent, mind a felkészülést, mind a szardíniai utat.”

Holczer Benedek (10.E): „Nekem ez volt életem egyik legcsodálatosabb hete és sporteseménye. Már most hiányoznak az ottani emberek és az olasz légkör. Az egyik legjobb élményem az volt mikor ruhástul, cipőstül mindenestül beleugrottunk a medencébe. Felejthetetlen napok voltak ezek, mind a meccsek, mind a programok, és hát az olasz lányok.”

Horvát Edit igazgatónő az eseményről:

Az elmúlt hónapokban Wagner Bálint felkészítő tanáruk vezetésével főként kora reggeli heti két-három edzéssel, futsal mérkőzések elemzésével és általában késő esti edzőmérkőzésekkel keményen készült a csapat. Megmérkőzött a Vác Futsal SE, a Gödi SE Futsal, a Cső-Montage NB II-es felnőtt csapataival, a Rubeola Csömör U19-es csapatával, a Boronkay csapatával, sőt Dunakeszin a Radnóti csapatával is. Mindannyiuknak köszönjük, hogy segítették felkészülésünket. Külön köszönjük Fábián Gábornak, hogy iskolája tornatermét oly gyakran a rendelkezésünkre bocsátotta, valamint a Váci Sportcsarnok munkatársainak a segítségét.

Csapatunk tagjainak többsége a Vác FC U17-es NB I-es csapatában játszik, ahol edzőjük Rob Kornél, aki a hétköznapokban végzett munkával alapozta meg a sikert, és elkísérte a csapatot a VB-re is. Ketten Greff Ádám tanítványai, aki 15 évvel ezelőtt részese volt ilyen világbajnokságnak.

A Madách csapata világbajnokságon vett részt, labdarúgásban. Álom? Nem, valóság! Sikeresen képviseltük hazánkat egy világbajnokságon. A csapat megállta a helyét, büszkék lehetünk rájuk. Így fogalmazott dr. Herendi Helga, az MDSZ által delegált csapatvezető is, akinek ezúton is köszönjük munkáját. Köszönjük a Magyar Diáksport Szövetségnek, hogy lehetőséget adott a VB-n való részvételre.

A befektetett munka valahogy mindig meghozza gyümölcsét. Ha “csak” azt, amiről Péter Alex írt, az is hatalmas dolog. De ennél jóval többről van szó.

Iskolánk jelmondata: „Miénk a jövő!” A jövő azoké, akik hisznek álmaikban. A munka, a hit és az akaraterő nélkülözhetetlenek a sikerhez. Kívánom, hogy a közeljövőben valósuljon meg minden labdarúgást kedvelő magyar álma, és felnőtt labdarúgó válogatottunknak is szurkolhassunk világbajnokságon! Felemelő érzés volt Magyarországot képviselő diákjaink sikeréért drukkolni.

 

Az eredményeket itt: http://www.isfcagliari.it/match-result/

Az esemény honlapja: http://www.isfcagliari.it/, a facebook oldala pedig: www.facebook.com/futsal2014Isf

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK