Indul a T.E.S.I. 2.0 program

DSC_3653

Átfogó fejlesztési programot indított a Magyar Diáksport Szövetség a minőségi testnevelés megvalósítására.

A Magyar Diáksport Szövetség elindította az EFOP-3.2.8-16 jelű, az Európai Szociális Alap és Magyarország társfinanszírozásában megvalósuló projektjét, amely a minőségi testnevelés fejlesztését célozza.

A program hátterében az áll, hogy a modern társadalmakban, így hazánkban is a XXI. században egyre növekvő mértékben alakul át a lakosság életvezetési kultúrája és életmódja. A mozgásban szegény, ülő életmód negatív egészségügyi hatásokat eredményez, amelynek ellensúlyozása komoly kihívás mind a fiatalkorúak, mind a felnőttek körében. A Magyar Diáksport Szövetség nagyszabású fejlesztési programja az iskolai keretek között zajló egészségvédő testmozgás minőségi fejlesztését, népszerűsítését, és az egészségtudatos életvezetés oktatását célozza meg, a 2016 nyarán a Kormány által elfogadott T.E.S.I 2020 stratégiával összhangban.

A fejlesztés több színtéren valósul meg: első körben az MDSZ a köznevelés területén több szabályozási, tartalmi és szakmódszertani típusú fejlesztést hajt végre. Továbbá pilot programokat indít a képzések, képesítések területén, illetve egyes kapcsolódó szolgáltatások megújítása is a projekt célkeresztjébe kerül. A projekt a testnevelést oktató tanítók és testnevelő tanárok számára biztosítani kívánja a szakmódszertani repertoár további bővítését, de a fizikai fittséggel és a fizikai aktivitással összefüggő mérési, nyomon követési rendszerek (közte a NETFIT rendszer) továbbfejlesztése is megtörténik.

A kiemelt projekt megvalósítása négy évet ölel át, így 2020 közepén-végén zárul. A programot az Európai Unió 1 400 millió forinttal, Magyarország költségvetése 600 millió forinttal támogatja.

infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZA

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK