Indul a Grassroots – iskolai labdarúgás kerettantervhez illeszkedő ingyenes továbbképzés

grassroots

Az 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet legújabb módosítása értelmében az iskolai labdarúgás kerettanterve bekerült az egyes iskolatípusra, pedagógiai szakaszra, tantárgyra vagy egyes sajátos köznevelési feladat teljesítéséhez kiadott kerettantervek közé.

Az iskolai labdarúgás kerettantervéhez kapcsolódóan a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség vállalta, hogy kidolgozza és megvalósítja az ahhoz kapcsolódó pedagógus-továbbképzési programokat, az alábbiak szerint:

–      az 1- 4. évfolyamon nevelés-oktatási tevékenységet kifejtő, elsősorban tanító végzettségű pedagógusok számára kifejlesztett 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés (A „Grassroots” labdarúgás módszertani és gyakorlati alapjai – alkalmazása az iskolai testnevelésben);

–       az 5-12. évfolyamon nevelési-oktatási tevékenységet kifejtő, elsősorban testnevelő tanárok számára kifejlesztett, 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés (A „Grassroots” labdarúgás módszertani és gyakorlati alapjai az 5-12. évfolyam iskolai testnevelésében).

A fenti, a pedagógusok számára ingyenes továbbképzési programokat 2016 őszétől indítja el az MDSZ és az MLSZ, amelyek keretében országosan 7000 fő testnevelést tanító pedagógus (ezen belül 2000 fő a Közép-magyarországi régióból) továbbképzését vállaltuk és hajtjuk végre.

A továbbképzésre jelentkező tanító és testnevelő tanár kollégák számára olyan képzési tananyagot dolgoztunk ki, amely a TESIM kiadványok és a grassroots labdarúgás tanulóközpontú szellemiségét közvetítik. A képzések tartalmában feldolgozzák a két korosztály kerettantervi tananyagát, annak feldolgozási módszereit. A továbbképzés 30 kontaktóra, amely 2/3-adban gyakorlatot, 1/3-adban elméletet tartalmaz. A képzési programot elvégző pedagógusok a gazdag elméleti és gyakorlati ismeretanyag mellett a teljes képzési programot elektronikus könyv formájában is megkapják. A továbbképzés során kiemelt célunk, hogy az iskolai (kispályás) labdarúgásban kevéssé jártas szakembereknek segítséget adjon a labdarúgó jellegű mozgás- és játékanyag feldolgozásához.

Az akkreditált pedagógus-továbbképzési programokra várjuk a testnevelést tanító pedagógusok jelentkezését!

Jelentkezni erre a linkre kattintva lehet.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK