II. MIKEPÉRCS PEDÁLTAPOSÓ KUPA

A Hajdú-Bihar megyei nyertes szabadidős pályázat beszámolója

A tavalyi esztendőben törtük a fejünket, mivel lehetne megmozgatni a település apraját-nagyját, mivel lehetne kiugrasztani a nyári melegben eltunyult lurkókat az otthon „számítógépes” hűvöséből. Pattant az ötlet, ha már a hőség miatt szaladni nem „lehet”, bicajra fel!
A lebonyolításhoz a megyei kerékpáros szövetség profi szervezőit segítségül hívva, meghirdettük az I. Mikepércs pedáltaposó kupát, ahol 100-nál is több induló kerekezett.pedáltaposó3
Az idei évben, hála a Magyar Diáksport Szövetség diákturisztikai pályázatának, sikerült előteremteni a II. Mikepércs pedáltaposó kupa szervezéséhez és díjazásához szükséges anyagiakat is.
A verseny napját közelebb toltuk a suli kezdéshez, hogy a vakációzó nebulók is odaérjenek. A hunyadisok egyharmada és a helyi ovisok ezt meg is hallották és a rajtvonalhoz több mint százhúsz „drótkecske” rajongó érkezett. Volt ott mindenféle guruló eszköz, roller, mountain bike és rengeteg mezei kétkerekű.

A picurkák versenydrukkját a papák, mamák és az iskola nevelői hamar eloszlatták, a katicabogaras fejvédők hamar gazdára találtak.
A rajt előtt a hangulat a tetőfokára hágott, csillogó szemek pásztázták a gyönyörű, erre az alkalomra készített trikolor emblémás és szalagos óriás érmeket. Önjelölt győztesek, éremről álmodozó gyermeksereg vágott neki a korcsoportonként különböző távoknak, melyekben a szurkolás – nagyon sportszerűen – a futam végén érkezőknek is kijárt.
Az izgalmas versengésben mindenki kellemesen elfáradt, de a szervezők által biztosított hűsítő és rágcsálnivaló hamar pótolta az elvesztett kalóriákat.

pedáltaposó2A verseny után minden apróság és serdülő kamasz várva-várta a dicsőséget jelentő eredményhirdetést. A korzón a község lakói szeme láttára, anya, apa nagy büszkeségére felállhattak a dobogóra és átvehették díjaikat a település polgármesterétől és a megyei diáksport szövetség titkárától.

 

 

Rozsondai Tibor

titkár

Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK