Idén is megmozgatjuk Európát!

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 18 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját, amelyet immár 8 éve nemzetközi színtéren is megszervez Európai Diáksport Napja (European School Sport Day® – ESSD) elnevezéssel az Európai Sporthét keretében. A program sikere talán leginkább annak köszönhető, hogy minden iskola a saját lehetőségeihez igazítva szervezheti meg a programot, kötöttségek nélkül. Az egyetlen ajánlott programelem mindig az adott évnek megfelelő távolság, vagyis idén 2023 méter lefutása lesz.

Az ESSD-n évről-évre egy fókusztémát is választunk az adott év üzenetéül, ami idén a „ Joy in sport and physical activity/A mozgás öröme!” lesz. Az MDSZ által erre kifejlesztett módszertan az un. diáksportfesztivál, melynek lényege egy színes, szakmailag hitelesen felépített, élményszerű, minden résztvevő gyermek folyamatos aktivitását és sikerélményét biztosító mozgásprogram, amely tanórai, vagy tanórán kívüli keretek között is megvalósítható. Ebben az évben az iskolákat arra invitáljuk, hogy az Európai Diáksport Napjába építsék be a diáksportfesztivált, és ennek mentén állítsák össze a sportprogramjaikat.

Idén is érdemes programunkhoz hivatalosan csatlakozni, mert így értékes nyereményekhez is juthattok: 200 iskola egyenként 40.000 forintos vouchert kap, a fődíj pedig 1 db 500.000 forintos, illetve 2 db 250.000 forintos Hervis-voucher. Ehhez mindössze be kell regisztrálnotok szeptember 29-ig, majd október 13-ig fel kell töltenetek a beszámolót az ESSD weboldalára. Sorsolás október 17-én.

Töltsük együtt idén is sportolással szeptember utolsó péntekét!

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK