Idén Békéscsabán került megrendezésre az V-VI. korcsoport Röplabda Diákolimpia® Országos Döntője

Február 7-10. között rendeztük meg a 2018/2019. tanévi Röplabda Diákolimpia® Országos Döntőjét. A három napos versenyen az V-VI. korcsoportos lány-, és fiúcsapatok mérték össze tudásukat a „Magyarország diákolimpia bajnoka” címért.

A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Békés Megyei Diáksport Egyesület közösen szervezte. A középiskolások számára meghirdetett Röplabda Diákolimpia® bajnokságba összesen 194 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 16 legjobb csapata. A 12 fős iskolai csapatok a V-VI. korcsoportban (1999–2003 között születettek) mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpia bajnoka” címért. A verseny egyszerre két helyszínen, a békéscsabai Gál Ferenc Főiskola Sportcsarnokában, valamint a Vásárhelyi Pál Szakgimnázium tornatermében zajlott.

A csütörtöki megnyitó ünnepségen köszöntőt mondott Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere is.

A hétvégi rendezvénynek otthont adó Békéscsabán nagy múltja van a sport szeretetének. A város számos olimpiai bajnokkal büszkélkedhet úgy, mint Takács Károly, Boros Ottó, Palotai Károly, Gedó György vagy Ónodi Henrietta, női röplabdában pedig európai szintű csapatot működtet. A békési megyeszékhely a korábbi években már többször bizonyította, hogy a magyar diáksport egyik legkiemelkedőbb és legeredményesebb városa. A Békéscsabai Röplabda Egyesület támogatásának köszönhetően pedig az idei döntőben résztvevő csapatok csütörtökön megtekinthették a Swietelsky – BRSE – Saint Raphael Var VB női CEV kupa negyeddöntőjét, ahol a BRSE győzelmet aratott, szombaton pedig a Swietelsky – BRSE – Jászberény VT női Extra Liga mérkőzését.

A hétvégi V-VI. korcsoportos Röplabda Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

Lányok Fiúk
I. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium
II. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola, Dunaújváros
III. Gödöllői Török Ignácz Gimnázium Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK