HEVESBEN IS TÁMOGATÁST KAP A DIÁKSPORT

Heves megye önkormányzatával is együttműködési megállapodást kötött a Magyar Diáksport Szövetség

megállapodás2 megállapodás3

Eger, 2014. augusztus 27.

A Heves megyében élő és tanuló gyermekek, diákok fizikai aktivitásának, sportolási hajlandóságának növelését és ezáltal egészségük megőrzését, valamint a közösségi és szakmai kapcsolatok erősítését helyezi középpontjába az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója és Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke Egerben a megyeházán.

A megállapodás kedvezményezettje a Magyar Diáksport Szövetség megyei tagszervezete, a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület, amelynek működését a Heves Megyei Önkormányzat az elmúlt két évben több területen is támogatta már; segítséget nyújtott a megyei egyesület sportrendezvényeinek lebonyolításához, valamint a megyében élő vagy tanuló, kiváló diákolimpiai teljesítményt nyújtó diákok díjazásához. A Heves Megyei Önkormányzat irodahelyiséget is biztosít a Heves Megyei Diáksport Tanács részére.

Az együttműködési megállapodás aláírásával Heves Szabolcs-Szatmár-Bereg megye után a második olyan közgyűlés, amely önként vállalt feladatként támogatja a diákolimpia mozgalmat. Szabó Róbert a sajtótájékoztatón elmondta: „A Heves Megyei Közgyűlés sportrendeletében első helyen szerepel a diáksport támogatása, hiszen fontos a felnövekvő nemzedék egészséges életmódra nevelése. Lehetőségeik szerint továbbra is támogatjuk a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesületet. Büszkék vagyunk arra, hogy Heves megye 6. helyen végzett a megyék közötti diákolimpiai eredményességi pontversenyben. Az pedig külön büszkeséggel tölt el, hogy az egri Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola a 2013/2014-es tanévben az ország legeredményesebb általános iskolája volt a diákolimpiai versenyeken, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola pedig az előkelő 5. helyen végzett. Bízunk abban, hogy az aláírt együttműködési megállapodás tovább erősíti a diákolimpiai mozgalmat Heves megyében, és minél több tehetséges fiatal sportoló kötelezi el magát választott sportága mellett.”

Ezt követően a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület munkájának támogatásához Szabó Róbert egy laptopot nyújtott át Bíró Csaba elnök részére.

Rádics Balázs, az MDSZ ügyvezető igazgatója a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület munkáját méltatta. Szólt arról is, hogy a délelőtt folyamán zajló egyeztetésen az MDSZ és a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület többek közt az európai uniós országokkal való nemzetközi együttműködési lehetőségekről is tárgyalt.

A sajtótájékoztató végén Bíró Csaba, a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke bejelentette, hogy egyesületük elnyerte az összevont labdajátékok diákolimpia 2015-ös rendezési jogát. Az országos döntő június 13. és 16. között közel 1000 diák részvételével, 12 helyszínen zajlik majd Egerben.

A Magyar Diáksport Szövetség a 2014/2015-es tanévben immár 28. alkalommal rendezi meg a Diákolimpiát, Magyarország egyedülálló tehetséggondozó és versenyrendszerét, amelyben évről évre mintegy 270.000 általános- és középiskolás tanuló vesz részt.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK