Hétvégén Szekszárdon mutatták meg a lányok, hogy a labdarúgás nem csak a fiúk sportja

Május 17-19. között Szekszárdon rendeztük meg a 2018/2019. tanévi Leány Labdarúgás Diákolimpia® Országos Döntőjét. A háromnapos versenyen az V-VI. korcsoport leány versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a torna végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A torna a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Tolna Megyei Diáksport Tanács közreműködésével került megrendezésre. A labdarúgás hazánkban is az egyik legnépszerűbb sportág, így természetesen elengedhetetlen részese a Diákolimpia® versenysorozatnak. Az V-VI. korcsoportban (1999–2003 között születettek) országosan összesen 192 leány csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 20 legjobb csapata, akik a küzdelem végén megszerezhették a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címét. A verseny Szekszárdon, a Szekszárdi Sport-és Szabadidőközpontban került megrendezésre.

A pénteki megnyitó ünnepségen részt vett Ótós Réka, a Tolna Megyei Önkormányzat kommunikációs és civil referense, a záró rendezvényen pedig Ribányi József a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke.

A tavalyi döntős csapatok közül, 12 csapat ismét kivívta helyét az idei országos döntőben, köztük a tavalyi bajnok, Győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma, az ezüstérmes Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium, és a bronzérmes Székesfehérvári, Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnáziuma is.

A hétvégi versenynek otthont adó Szekszárdon nagy múltja van a sport szeretetének. Tolna megye székhelye díjnyertes borokkal, és híres sportegyesületekkel egyaránt büszkélkedhet. Az Atomerőmű KSC Szekszárd profi női kosárlabda-válogatottja egészen az NB1-es szintig menetelt, a csapat edzőjét 2017-ben „Szekszárd edzőjének” választották, míg Theodoreán Alexandrát „Szekszárd sportolójának”. A kosárlabda és atlétika mellett, a város komoly hangsúlyt fektet az utánpótlás szakszerű kinevelésére a labdarúgásban is, ezt mutatja a Szekszárdi UFC fiatal csapata, illetve a női futsal válogatott, akik egészen az NB1-es szintig tornászták fel magukat, a tabellán jelenleg is második helyen állnak.

A hétvégi V-VI. korcsoportos Leány Labdarúgás Diákolimpia® Országos Döntőjének legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu/labdarugas oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

Labdarúgás V-VI. korcsoport Diákolimpia® Országos Döntő dobogós csapatai
I. helyezett Váci Madách Imre Gimnázium (Vác)
II. helyezett Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma (Debrecen)
III. helyezett Fehér Miklós Labdarugó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiuma (Győr)

Különdíjasok
Legjobb mezőnyjátékos: Horváth Viktória (Debrecen)
Legjobb kapus: Kovács Zsófia Vivien (Kazincbarcika)
Gólkirálynő: Bódai Viktória 12 gól, (Győr)
Bajnokcsapat testnevelője: Wágner Bálint (Vác)

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK