Hétvégén került megrendezésre a Torna „B” kategóriás Diákolimpia® Országos Döntője

Április 13-14-én a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban került megrendezésre a 2018/2019. tanév Torna „B” kategóriás Diákolimpia® Országos Döntője. A kétnapos rendezvényen az I., II., III-IV. és V-VI. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A verseny a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Budapesti Diáksport Szövetség közös szervezésében került megrendezésre. Az eredményekben gazdag múltnak, a lelkes testnevelőknek, edzőknek és a jelenkori példaképeknek köszönhetően a torna ma is a legkedveltebb sportágak egyike.  A hétvégi eseményre az idei tanévben országosan 93 fiú és 318 leány csapat, 198 fiú és 585 leány egyéni versenyző nevezett. Közülük került ki korcsoportonként az a legeredményesebb 12 lány- és fiúcsapat, akik az április 13-14-i hétvégén egyéniben, és összetett csapatversenyben is összemérhették tudásukat a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.

A szombati megnyitó ünnepségen részt vett, illetve beszédet mondott Dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója és Jordanov Zoltán, a Magyar Torna Szövetség Női Utánpótlás szakmai igazgatója.

A sport élménye mellett a fiatalokra a sportpéldaképek is nagy hatással vannak. Hazánk több sportág mellett a torna területén is nagyszerű bajnokokkal büszkélkedhet. A történelem során olyan nagy nevek tették népszerűvé ezt a mozgásformát, mint a magyar tornasport legeredményesebbjének számító, ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes, az ugrásban olimpiai aranyérmes Ónodi Henrietta, a gyűrűn olimpiai bajnok Csollány Szilveszter, vagy a lólengés kiválóságai: a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán, a szintén olimpiai bajnok Borkai Zsolt, valamint 2012 olimpiai bajnoka, Berki Krisztián.

A hétvégi Torna „B” kategóriás Diákolimpia® Országos Döntője nagyszerű hangulatban telt, a legizgalmasabb pillanatokról készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, az eredmények pedig a https://doeredmenyek.hu/torna oldalon.
A fantasztikus hétvégén az alábbi versenyzők és csapatok szerezték meg a korcsoportok érmeit:

 

Egyéni összetett verseny győztes diákjai
Korcsoport Fiúk Lányok
I. Körmendi Zerind, Bonifert Domonkos Ált. Isk., Szeged Miklós Eszter, Jurisics Utcai Ált. Isk., Pécs
II. Erdei Alex, Arany János Ált. Isk., Szeged Ludman Eszter, DE Kossuth Lajos Gyak. Gimn. és Ált. Isk., Debrecen
III-IV. Körmendi Norman, Bonifert Domonkos Ált. Isk., Szeged és Benkó Balázs, Arany János Ált. Is., Szeged

Bába Petra,

Debreceni Református Koll. Ált. Isk.

V-VI. Bélteki Péter, SZTE Gyakorló Gimn. és Ált. Isk., Szeged Gugolya Mónika, Lovassy László Gimn., Veszprém
Összetett csapatverseny győztes iskolái
I. Petőfi Sándor Ált. Isk., Komárom Arany János Ált. Isk., Szeged
II. Arany János Ált. Isk., Szeged DE Kossuth Lajos Gyak. Gimn. és Ált. Isk., Debrecen
III-IV. Vénkerti Ált. Isk. és AMI, Debrecen Debreceni Református Koll. Ált. Isk.
V-VI. Bessenyei György Gimn. és Koll., Kisvárda Lovassy László Gimn., Veszprém

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK