„Herman Ottó Bükk hegységi kötődései” – Pisztrángtelepi túra

Az MDSZ szabadidős pályázatának Borsod-Abaúj-Zemplén megyei programja

Minden várakozást felülmúló részvétel mellett rendezte meg a B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség és a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség „Herman Ottó Bükk hegységi kötődései” címmel szervezett pisztrángtelepi túráját.
Az általános és középiskolák számára kiírt programra jelentkezettek 273 fős létszáma már a határidő lejárta előtt 3 nappal túllépte a tervezett 250 fős keretet, ezért a szervezők a korábban meghirdetett útvonal mellett pót túraútvonalon is lehetőséget biztosítottak további 148 fő iskolás és kísérői részvételére.
A kellemes őszidő és a gyönyörű Bükk hegység azonban további 105 főt is a természetbe csalogatott a túrára regisztrált iskolák diákjai, családtagjai közül, így végül 526 fő teljesítette a különböző távokat, amelyek megtételét a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség 15 fős túravezetői csapata is segítette.
A rövid túra 8,2 km-es Lillafüred – Hámori-tó – Lencsés-nyereg – Udvarkő-barlang – Csókás – Pisztrángtelep – Pisztráng tanösvény – Szövetség-forrás – Garadna útvonalát a Szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Emődi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Hunyadi Mátyás Iskola, Miskolc, Nagy Lajos Király Általános Iskola, Miskolc, Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola, valamint a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola diákjai és kísérőinek összesen 288 fős csapata teljesítette.
A közép túra Miskolc-ómassai célpontú 11,6 km-es távjának a középiskolák közül 48 fővel a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium vágott neki.
A Pisztrángtelep – Hárs-kút – Csókási elágazás – Lencsés-nyereg – Szeleta-tető – Szeleta-barlang – Szeleta-tető – Majálispark 8,5 km-es pót túraútvonalat pedig miskolci iskolák összesen 190 fős csapata teljesítette (Bulgárföldi Általános Iskola és Erenyői Tagiskola, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola, Avasi Gimnázium).

A program különlegességéhez a nagy részvétel mellett az is hozzájárult, hogy a Pisztrángtelep érintésekor szakvezetéssel biztosított rövid tájékoztatást kaptak a csoportok a pisztrángok telepítéséről, tartásáról, a halfogyasztás fontosságáról.
A túra során látottakról, hallottakról pedig játékos formában lehetett számot adni az útvonal ellenőrzőpontjain kitöltésre váró feladatlapok kérdéseinek megválaszolásával.

A reményeink szerint felejthetetlen élményekhez minden célba érkezett teljesítő kitűzőt és emléklapot kapott ajándékba, melyhez még egy piros alma is járt.

Ezúton köszönjük valamennyi túrázó részvételét és tisztelettel várunk mindenkit következő gyalogos diáktúráinkon is.

A szervezők

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK