Győri középiskolás lányok nyerték a kézilabda VB-t Rouen-ben!

IMG_0646

Aranyéremmel tértek haza a győri középiskolás lányok az Iskolai Kézilabda Világbajnokságáról, míg a balatonfüredi fiúk az 5. helyen végeztek. A Nemzetközi Iskolai Sportszövetség (ISF) által szervezett megmérettetésre a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) delegálta a magyar fiatalokat.

Az ISF a diáksport világszervezete, amely évtizedek óta rendszeresen számos sportágban hirdeti meg az iskolai világbajnokságokat, illetve a Gymnasiade-t amely a középiskolás sportolók nemzetközi seregszemléje. A kétévente megvalósuló ISF Iskolai Kézilabda Világbajnokságnak idén a franciaországi Rouen városa adott otthont 2016. március 11 és 19 között.

Az MDSZ által delegált Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskola kézilabdás lányai Dániát győzték le a döntőben, ezzel elnyerve az aranyérmet, míg a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola fiú játékosai a szintén előkelő 5. helyet szerezték meg. A hazánkat képviselő fiú és lánycsapat tagjait a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) delegálta a rangos nemzetközi eseményre.

„Annak ellenére, hogy játékosaink nem a legidősebb korosztályt képviselték a versenyen, nagyon magabiztosan szerepeltünk már a csoportmérkőzések során is, illetve az egyenes kieséses szakaszban is meggyőző fölénnyel tudtuk megverni ellenfeleinket. A döntő első negyedórájának kicsi megingása után taktikát váltva sikerült legyőznünk a dánokat.” – mondta el a lányok felkészítő tanára, Kun Attila testnevelő edző.

A Magyar Diáksport Szövetségtől Balogh Gábor elnök gratulált a kimagasló teljesítményhez:

Az ISF magyar tagjaként büszkék vagyunk arra, hogy a magyar sport nemzetközi hírnevét a diáksportban ennyire tehetséges játékosok öregbítik. Ezúton gratulálunk minden csapattagnak és közreműködőnek. Az MDSZ bízik abban, hogy az idén áprilisban – hosszú évek óta először − Magyarországon megvalósuló iskolai vb-n legjobbjaink a mezei futásban is hasonló sikereket érnek el, 2017-ben pedig úszóink is felülhetnek a világ trónjára, amikor a „víz évében” szintén szövetségünk rendezheti meg itthon az iskolások legnagyobb nemzetközi versenyét.”

 A világbajnok győri csapat tagjai:

Ács Bianka

Afentaler Sára

Bínó Boglárka

Büki Angyalka

Hudák Anette Emma

Kellermann Dóra

Lakatos Rita

Moharos Vivien

Pál Tamara

Szilovics Fanni

Tamási Emese

Torma Eszter Panna

Tóth Mirella

Varga Emőka

 

Edző: Kun Attila

Masszőr: Devecseri Attila

 

A balatonfüredi csapat tagjai:

 

Győri Kristóf

Horváth László Attila

Máthé Dominik

Németh Alex

Orbán Ákos

Orbán Barnabás

Seprős Bence

Sövegjártó Mátyás Dénes

Szöllősi Olivér

Takács Ádám

Turcsán Dávid

Vajda Huba

Varga Márton

Vékony Bence

 

 

Edző: Kárpáti Krisztián

Tanár: Kovács Gábor

Masszőr: Sebestyén Rita

 

Beszámoló a csapat mérkőzéseiről az alábbi linken:

https://www.mdsz.hu/hirek/diakolimpia/2016/03/16/isf-iskolai-kezilabda-vilagbajnoksag/

 

 

 

 

 

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK