Győrbe érkezett A Sport Legyen a Tied! program

 

TSD_6568 kuldeni

Pars Krisztián népszerűsítette az atlétikát

Az iskolai nyári szünet leteltével Győrben folytatódott A Sport Legyen a Tied! elnevezésű programsorozat, ahol nemzetközileg elismert élsportolók népszerűsítették a mozgást. Az eseményen megjelenő városi és megyei egyesületek több mint 1000 gyermekkel találkozhattak, ezáltal segítve a sportágak utánpótlás-bázisának növekedését.

A 20 nagyvárosban megrendezésre kerülő A Sport Legyen a Tied! Programsorozat Győrben érkezett el a 15. állomásához. Ezen eseményeken eddig mintegy 13000 gyermek ismerkedhetett meg 25 különböző sportággal, melyek magját a 16 kiemelt sportág és az 5 látvány-csapatsportág jelenti. A  Nemzeti Sportfejlesztés keretében megvalósuló az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által életre keltett programnak csupán egy része a sportágakat bemutató megyei rendezvények sorozata, hiszen az három fő elemre épül.

A program második elemeként a 2015/16-os tanév őszi félévében további 230 esemény valósul meg köznevelési intézményekben, amelyeken a sportágak bemutatását a helyben működő és elérhető sportegyesületek illetve szervezetek végzik majd. A harmadik, egyben a legtöbb iskolás korú gyermeket érintő pillért a sportágspecifikus eszközök intézményekhez történő kihelyezése adja. A 2015-ös év második félévében több mint 1100 általános iskola kap eszközcsomagot, melyet térítésmentesen használhatnak a következő években.

A megyei események legutóbbi állomását, Győrben, a Széchenyi István Egyetem Sportcsarnokában rendezte meg az MDSZ, amelyet a város országgyűlési képviselője Simon Róbert Balázs, valamint Radnóti Ákos, a város alpolgármestere nyitott meg. A beszédek során elhangzott a kormányzat egyértelmű célja, hogy minél több gyermek ismerkedjen meg a lehető legtöbb sportággal és mozgásformával. A város és a térség mindig nyitott az ilyen alkalmakra, hiszen rengeteg sport világeseményt rendeznek, melyekre a résztvevők mellett szurkolókat is várnak minden alkalommal.

Az egyesületek és a sportágak  képviselői  nem csak érdekes és izgalmas sporteszközöket hoztak el a rendezvényre, hanem kiváló sportolókat is. Az atlétika képviseletében Pars Krisztián tűnt fel a tömegben. „Hasonlóan nagyon sok gyermekhez, én is a labdajátékokkal ismerkedtem meg először, azonban a testnevelés órák során kiemelkedő teljesítményt nyújtottam kislabda hajításban és medicinlabda lökésben is. Nem túl jó magatartású gyerekként az atlétikában tudtam levezetni a feszültséget” mondta Pars Krisztián, aki később Szentgotthárdról Szombathelyre járt edzésre, ahol a szakmai műhelyben folyó munka később olimpiai bajnoki címet ért.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága hívta életre és a Magyar Diáksport Szövetség koordinációjával zajlik. Bővebben a asportlegyenatied.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK