Futsal csapatok hétvégéje Zalaegerszegen

Február 15-17. között rendezték meg a 2018/2019. tanévi Futsal Diákolimpia® Országos Döntőjét. A két napos versenyen az V-VI. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.

A torna a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Zala Megyei Diáksport Tanács közös szervezésében került megrendezésre. A középiskolások számára meghirdetett Futsal Diákolimpia® bajnokságba összesen 200 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 20 legjobb csapata. A 10 fős iskolai csapatok az V-VI. korcsoportban mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. A verseny egyszerre két helyszínen, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban, valamint a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban zajlott.

A pénteki megnyitó ünnepségen beszédet mondott Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés Alelnöke, Velkey Péter, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humánigazgatási Osztály vezetője és Sipos Győző, a Magyar Diáksport Szövetség Nyugat-Dunántúli Regionális Iroda vezetője. Az ünnepségen részt vett továbbá Molnár Balázs, tizennégyszeres válogatott labdarúgó, Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója és Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója is.

A hétvégi rendezvénynek otthont adó Zalaegerszeg Nyugat-Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, a Göcsej kapuja. Zala megye megyeszékhelyén – mely 1996-ban kivívta a Nemzet Sportvárosa címet – nagy népszerűségnek örvend a futball, legyen szó nagypályás vagy kispályás labdarúgásról, strandfociról vagy az egyre több ifjat megmozgató futsalról. Labdarúgás nélkül elképzelhetetlen a település sportélete, ezért az elmúlt években több ágazati fejlesztést is végrehajtottak a sportolási lehetőségek szélesítése és hazai, valamint nemzetközi sportrendezvény megtartása érdekében.

A hétvégi Diákolimpia® V-VI. korcsoportos Futsal Országos Döntő fantasztikus hangulatban telt, a verseny legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.
A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

I. helyezett:
Noszlopy Gáspár Gimnázium
és Kollégium
II. helyezett:
Váci SZC Boronkay György
Műszaki Szakgimnáziuma és
Gimnáziuma
III. helyezett:
Soproni SZC Fáy András Két
Tanítási Nyelvű Gazdasági
Gimnáziuma

 

A legjobb kapus: Gergő Áron (Pécs)
A legjobb mezőnyjátékos: Reizinger Bence József (Veszprém)
A gólkirály: Reizinger Bence József (Veszprém)
A bajnokcsapat testnevelője: Palotai Nándor (Veszprém)

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK