Folytatódtak a tanévnyitó értekezletek

Újabb öt megyében vett részt évnyitókon az MDSZ

Baranya, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, és Zala megyében vett részt tanévnyitó értekezleten az MDSZ.

A rendezvényeken a 2013/14. tanév értékelését követően a megyei szervezetek előtt álló és a Diákolimpia® körzeti versenyeinek szervezését érintő feladatokról, illetve az idei szezon változásairól esett szó, valamint ehhez kapcsolódóan kiosztottuk az idei tanév versenykiírását.

Tájékoztatást nyújtottunk a Netfit® program iskolai bevezetéséhez kapcsolódó tennivalókról, a mérésekhez szükséges egységcsomagok megyénkénti státuszáról, valamint az eszközök és az adatrögzítéshez szükséges szoftver használatáról.

Beszámoltunk a TE IS program keretében megvalósuló 30 órás, akkreditált tanártovábbképzések kapcsán elért régiós eredményekről és vázoltuk a program megvalósulásának érdekében történő jövőbeni teendőket.

Az értekezletek kiemelt témája volt az idén október 3-ra meghirdetett Magyar Diáksport Napja rendezvényünk, mellyel tavaly csatlakoztunk az ISCA szervezésében megvalósított európai programhoz, a NowWeMove – Move Week (Mozgás Hete) kezdeményezéshez. Az elmúlt évben 533 iskola több mint 140 000 tanulója töltött mozgással két órát, ennek köszönhetően az ISCA a kontinensen a legjobb kezdeményezések közé sorolta eseményünket. Az idei, remélhetőleg még magasabb részvételi arány érdekében jeleztük megyei munkatársaink felé, hogy ebben kulcsszerepe van a mozgósításnak, mely elsősorban az intézményvezetők megnyerésén múlik.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK