Folytatódnak a Magyar Diáksport Szövetség ingyenes pedagógus továbbképzései

Az elmúlt tanév végéig közel 3500 pedagógus vett részt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) EFOP-3.2.10-16-2016-0001 kódszámú, „Tehetséggondozás sport által” elnevezésű kiemelt projektjének keretében megvalósuló pedagógus továbbképzésein, ahol a tanultak segítségével a résztvevők színesebbé, változatosabbá, a gyerekek számára vonzóbbá tehetik a mindennapos testnevelést.

Az MDSZ az új tanévben is folytatja a továbbképzéseket kézilabda és grassroots labdarúgás tárgyakban. Fontos, hogy a tréningek nem csak testnevelő tanároknak, hanem tanítóknak és más szakos pedagógusoknak is szólnak, hiszen az alsó tagozatos órák, illetve bármilyen tanórán kívüli foglalkozások is érdekesebbek lesznek a játék- és élményközpontú, életkorra szabott gyakorlatokkal.

A háromnapos, ingyenes továbbképzések országszerte több mint ötven helyszínen elérhetők, és beleszámítanak a hétévenkénti 120 órás továbbképzési kötelezettségbe. Grassroots labdarúgásban a 2017/2018. tanév végéig tartanak a tréningek, míg szivacskézilabdában KözépMagyarországon 2018. júniusáig, a többi régióban pedig legalább 2017 végig biztosítják a továbbképzéseken való részvétel lehetőségét.

Fontos kiemelni, hogy a Labdarúgó Diákolimpián indulni kívánó iskoláknak legalább 1 fő pedagógust kell delegálni bármelyik labdarúgó képzésünkre és azt sikeresen el kell végeznie. A 2018/2019. tanévi Labdarúgó Diákolimpia® versenyekre kizárólag azon iskolák nevezhetnek csapatokat, melyekből legalább 1 fő 2018.08.31-ig sikeresen elvégezte a labdarúgó pedagógus-továbbképzések egyikét. Az MLSZ döntése értelmében pedig a Bozsik Intézményi Programban és a Fair Play Cup eseményein való részvételnek is előfeltétele lesz, hogy iskolánként legalább 1, vagy 2 fő (a BIP szintjeinek függvényében, az MLSZ tájékoztatása szerint) 2017. december 31-ig sikeresen elvégezte a labdarúgó pedagógus-továbbképzések egyikét.

A Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján pedig azok az intézmények, amelyek biztosítják legalább egy fő részvételét a szivacskézilabda tárgyú pedagógus-továbbképzéseken, jogosulttá válnak egy szivacskézilabda sporteszközcsomagra.

Az egyes időpontok és helyszínek ezen a linken érhetők el, jelentkezni pedig itt lehet.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK