Ismét FitBack találkozón vett részt a Magyar Diáksport Szövetség !

2021 Szeptember 23-25-én tartották az ERASMUS+ támogatásával megvalósuló FitBack projekt soron következő partner találkozóját Ljubljanában és Bledben félig hibrid formában, melynek házigazdája a Ljubljanai Egyetem volt. A résztvevő partnerek közül Horváthország, Olaszország, Szerbia, Szlovénia és Magyarország személyesen vett részt a találkozón, a többi partner online formában kapcsolódott a megbeszélésekhez. A magyar Diáksport Szövetség képviseletében, Szabóné dr. Kaj Mónika, Tóthné dr. Kälbli Katalin és dr. Csányi Tamás vett részt a találkozón.
A találkozó első napján, a konzorciumvezető szlovén partner (Gregor Jurak, Ljubljanai Egyetem) bemutatta a projekt előrehaladását, továbbá a partnerek előtt álló feladatokat. Ezt követően a disszeminációs terveket véglegezték a szakértők, melyet a munkacsoportvezető, Claude Scheuer (EUPEA, Európai Testnevelő Tanárok Egyesülete) prezentált. A megbeszélés értelmében tudományos publikációk és ismeretterjesztő anyagok előkészülete veszi kezdetét az elkövetkezendő 9 hónapban. A résztvevő szakértők áttekintették a FitBack platformhoz* kapcsolódó pilot vizsgálat tervét, mely szerint a „multiplier event” keretein belül, illetve ezt követően kerül sor a felhasználók rendszerről alkotott véleményének összegyűjtésére azokban a partner országokban, melyek nem rendelkeznek egységes fittségmérési tesztrendszerrel. (*A FitBack platform: új, automatizált és ingyenes egészségközpontú fittségi visszajelentő rendszer az európai 6 és 18 év közötti fiatalok számára).
A partnertalálkozó második napján a partnerországok a “Lifelong Physical Activity” című konferencián vettek részt Bledben (mely az Europai Sport Hét nyitórendezvénye is volt egyben), ahol kerekasztal beszélgetés keretein belül a FitBack platform is bemutatásra került, mind a résztvevő szakértők, mind pedig a kormányzati képviselők számára.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK