Ezúttal Salgótarjánba látogatott A Sport Legyen a Tied! programsorozat

A salgótarjáni Városi Sportcsarnokban rendezett, ismét vidám hangulatban zajló eseményen az öt helyi és megyei tankerületből érkezett több mint hatszáz gyermek próbálhatta ki magát 15 különböző sportágban, valamint kaphatott tájékoztatást a városi és megyei sportegyesületek képviselőitől. A régióban kiemelt jelentőségű kerékpársport, tájfutás és triatlon külön standdal képviseltette magát, és a délutáni órákban rövid bemutatót is tartott a résztvevő gyermekek legnagyobb örömére. A 9 éves Erika Szűgyről érkezett a rendezvényre és az összes jelenlevő sportág kipróbálása után már szinte biztos benne, hogy kajakos szeretne lenni. Fenyvesi Csilla, a helyi Gyermekkert Óvoda huszonkét nagycsoportosával látogatott a sportcsarnokba, mert fontosnak tartja, hogy a gyermekek minél kisebb korukban megismerjék a különböző sportágakat és ezen a rendezvényen ráadásul különleges élményben is részük lehet, hiszen találkozhatnak profi sportolókkal, akik személyesen oszthatják meg velük sportélményeiket.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), – mint a program koordinációjával megbízott szervezet – képviseletében a világ- és Európa bajnok öttusázó Máthé Vivien megnyitó beszédében kiemelte, hogy a Sport Legyen a Tied! rendezvénysorozat kítűnő lehetőség a gyermekek számára, hogy megtalálják és megkedveljék azt a sportágat, amiben talán még élsportólók is lehetnek. Egyúttal lehetőségük nyílik arra, hogy megismerjék a lakóhelyük közelében működő sportegyesületeket is, elhatározásuk esetén pedig bővítsék az adott sportág utánpótlásbázisát. Székyné dr. Sztrémi Melinda, a KLIK Salgótarjáni Tankerülete igazgatójának elmondása szerint nagyon fontos társadalmi feladatot látnak el az MDSZ által rendezett Diákolimpia® versenysorozatok is.

Az Emberi Erőforrások Minisztréiuma Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával életre keltett programsorozat jövő héten szerdán, április 29-én Tatabányára látogat, ahol a Földi Imre Sportcsarnokban 12h és 16h között várják az érdeklődő gyerekeket, szülőket és kísérőiket. Az ingyenes rendezvényről bővebben a www.asportlegyenatied.hu weboldalon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

GALÉRIA MEGTEKINTHETŐ IDE KATTINTVA

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK