Ezer négyzetméternyi sport Békéscsabán

A Sport Legyen a Tied! programsorozat a 2015-ös esztendőben minden megyét érint, ennek megfelelően a tegnapi nap folyamán Békés megyébe, a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba látogattak a sportágak. A Magyar Diáksport Szövetség koordinációjával zajló eseményen hozzávetőlegesen ezer négyzetméter állt a 18 sportág képviselőinek rendelkezésére. Minden egyesület és sportszervezet törekedett az interaktív és játékos bemutatók kialakítására, így a megye különböző tankerületeiből érkező gyermekek tartalmas, szórakoztató és nem utolsó sorban mozgásban gazdag programon vehettek részt.

A 18 sportág között szerepelnek a hagyományos és nemzetközileg is sikeres sportágaink, mint a kézilabda, kajak-kenu, torna és a vízilabda. A program fő célja, hogy minél több gyermekkel megismertessen minden olyan sportágat, amely elérhető a lakóhelye közelében. A Sport Legyen a Tied! azonban nem csak a 20 rendezvényből áll, ezért megkérdeztük dr. Zsilinszky Lászlót, a programot életre hívó Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának főosztályvezető-helyettesét, hogy mi következik még a folytatásban.

“Az idén januárban megtervezett, majd pedig áprilisban útjára indított program három fő elemre épül. Az első ezek közül a 20 nagyvárosban megrendezésre kerülő programsorozat, mely most érkezett el a 10. állomásához. Ezen eseményeken eddig mintegy 10 000 gyermek ismerkedhetett meg közel 25 különböző sportággal, melyek magját a 16 kiemelt sportág és az 5 látvány-csapatsportág jelenti.

A program második elemeként a 2015/16-os tanév őszi félévében további 230 esemény valósul meg köznevelési intézményekben. A sportágak bemutatását itt a helyben működő és elérhető sportegyesületek, illetve sportszervezetek végzik majd.

A Sport Legyen a Tied! program harmadik és talán legfontosabb eleme, hogy mintegy ezer iskolában – a sportági szakszövetségek szakembereinek segítségével kiválasztott – sportág specifikus eszközök kerülnek kihelyezésre, 500 millió forint értékben.

A program kettős célt szolgál, egyrészt hogy valamennyi járásban elősegítsük a gyermekek mozgásban gazdag, egészséges életmódját, másrészt közelebb hozzuk őket azokhoz a sportszervezetekhez, amelyek hosszú távon biztosítják a gyermekek sportolási lehetőségét, akár igazolt, egyesületi keretek között, ezzel növelve a sportágak utánpótlás bázisát.”

A békéscsabai helyszínre az újdonsült NB 1 győztes női röplabda csapat tagjai is eljöttek, így a gyermekek a legjobbaktól leshették el a kosárérintés helyes technikáját.

A program május 21-én Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban folytatódik, majd május 26-án Érdre érkezik.  Az események 12 óra és 16 óra között zajlanak és ingyenesen látogathatóak. Az érdeklődők bővebben a www.asportlegyenatied.hu oldalon kaphatnak tájékoztatást.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK