Európai Uniós védjegy lett az Európai Diáksport Napja

ESSD_COLOR ESSD3

A Magyar Diáksport Szövetség vezette konzorcium – amelynek további tagjai: az egyesült királyságbeli Youth Sport Trust, a lengyel Fundacja V4 Sport, az International Sport and Culture Association (ISCA), a European Physical Education Association (EUPEA) és a bolgár BG BE Active Association – 2016 áprilisban regisztrációs kérelmet nyújtott be az Európai Diáksport Napja európai uniós védjegyként történő nyilvántartásba vétele érdekében.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala augusztus végén vette lajstromba a védjegyet, s ezzel 10 évre kizárólagosságban megnyilvánuló védelmet biztosított a konzorcium tagjai számára sportversenyek és – események rendezésére a European School Sport Day® elnevezés használata körében.

A védjegyjogosult szervezetek a lajstromozás megtörténtét fontos mérföldkőnek tekintik abban a folyamatban, amelynek célja, hogy az Európai Diáksport Napját a kontinens egyik legjelentősebb iskolai sporteseményévé tegyük. Azok után, hogy a tavalyi évben Magyarország mellett Lengyelországban és Bulgáriában is sor került a diáksport nap megrendezésére, az idei évben reményeink szerint 17 ország mintegy egymillió diákja kapcsolódik be az Európai Diáksport Napja szeptember 30-án sorra kerülő eseményeibe.

ESSD logosor

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK