Európai tanácsadó testület tagja lett az MDSZ elnöke

Balogh Gabor

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságügyért és sportért felelős biztosa kettő magas szintű tanácsadó munkacsoportot hozott létre a sport területén kitűzött uniós célok megvalósítása érdekében. A két, egyenként 15 fős munkacsoportban elismert európai sportszakemberek és szakpolitikusok vesznek részt, s örömteli hír, hogy Magyarországnak mindkét testületben lesz képviselője.

A sportdiplomáciával foglalkozó munkacsoportban Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, és a Magyar Diáksport Napja fővédnöke vehet részt, míg az aluról szerveződő sporttal foglalkozó testületben az MDSZ elnöke, Balogh Gábor kapott helyet.

Az utóbbi, ún. grassroot sport témájával foglalkozó munkacsoport célja, hogy értékelje az önkéntes, alulról szerveződő sportok szerepét az európai társadalmakban, és javaslatokat fogalmazzon meg annak érdekében, hogy az EU hatékonyabban támogathassa e sporttevékenységeket. Fontos célja a testületnek az is, hogy elemezze a sport lehetséges szerepét a tolerancia és társadalmi befogadás gondolatának népszerűsítésében.

A munkacsoportok 2015 novemberében kezdik meg tevékenységüket, s 2016 nyaráig terjesztenek írásos ajánlást az Európai Bizottság elé.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK