Európai legjobb gyakorlat a TE IS programja!

_STE8171_ok

Az International Sport and Culture Association (ISCA) évről évre meghirdeti MOVE Transfer elnevezésű programját, amelynek elsődleges célja, hogy minél több, ún. nehezen elérhető társadalmi csoportot (kisebbségek tagjai, mélyszegénységben élők, fogyatékosok) sikerüljön bevonni a mozgásba, fizikai aktivitásba. Ehhez az ISCA jó gyakorlatokat választ ki, s e kezdeményezések továbbfejlesztéséhez ad szakmai és anyagi támogatást.

Az idei éves programban kilenc európai jó gyakorlat került kiválasztásra, közöttük a Magyar Diáksport Szövetség TE IS programja, amely a diáksport-önkéntesség kereteit teremtette meg Magyarországon, s amely 2014 szeptemberében indult el 144 hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű térségben található iskolában, amelyek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) fenntartásában működnek. A KLIK tevékenységének és elkötelezettségének köszönhetően a program működtetése legalább rövid távon biztosítottnak tűnik.

A program 10 hónapos időtartama alatt szakmai találkozókon ismertethetjük meg a TE IS alapelveit és módszertanát a résztvevő szervezetekkel, és a tapasztalatcsere, a közös munka folyamán a további jó példákból tanulva is fejleszthetjük a TE IS programot.

Az MDSZ célja a MOVE Transfer programban való részvétellel, hogy a TE IS program társadalmi ismertségét, az abban résztvevő iskolák, pedagógusok és tanulók számát jelentős mértékben növelje ezáltal a fizikailag leginkább inaktív társadalmi csoportok, hátrányos helyzetű fiatalok életének részesévé tehesse a fizikai aktivitást és a sportot. Meggyőződésünk, hogy e célkitűzésekkel a program a társadalmi felzárkózás céljaihoz is hozzájárul.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK