Eredményességi díjátadó ünnepséget tartott az MDSZ

TSD_0155

A Magyar Diáksport Szövetség államtitkárok és élsportolók jelenlétében díjazta azt a 15 általános- és középiskolát, amelyek a 2014/2015. tanévben a legjobb eredményt érték el a diákolimpiai versenyeken. A 19 sportágban, 25 városban zajló eseménysorozaton mintegy 280 ezer 6 és 20 év közötti gyermek vett részt, köztük több mint 1700 aranyérem került kiosztásra az országos döntőkön. A díjátadón az iskolák mellett elismerésben részesült az a 20 testnevelő tanár és a 3 legsikeresebb rendezvényt szervező egyesület vezetője is, akik lelkiismeretes munkájukkal hozzájárultak a tanulók kiváló teljesítményéhez.

Az MDSZ a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke, Cseh László világ- és Európa bajnok, ötszörös olimpiai érmes úszó és Martinek János, kétszeres olimpiai-, világ- és  Európa-bajnok öttusázó jelenlétében ismerte el azt a 15 általános és középiskolát, amelyek a legjobb eredményeket érték el a 2014/2015. tanév diákolimpiai versenyein. A 28. alkalommal meghirdetett versenysorozaton a 280 ezer résztvevő gyermek közül legtöbben a labdarúgás, kosárlabda, röplabda és atlétika sportágakban indultak.

A legeredményesebb iskolák versenyében az általános iskoláknál az élen idén nem történt változás, az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola bizonyult a legjobbnak, a középiskoláknál viszont a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium végzett az első helyen. (A díjazottak listája erre a linkre kattintva érhető el)

„A sport és az iskola kapcsolata az elmúlt esztendőben új perspektívát nyitott. Egyre fontosabbá válik a sporttehetségek támogatása, amelyen az államtitkárságok a Magyar Diáksport Szövetséggel szorosan együttműködve dolgoznak. Most azokat az iskolákat és testnevelőket köszöntjük, akik sokkal többet tettek, mint ami egy normál testnevelés órán elvárható, akiknek a fiatal sportolók nevelése nem a munkájuk, hanem a szenvedélyük.” – fejtette ki köszöntő beszédében Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke köszöntőjében a következőkkel folytatta:

„Szerencsésnek érzem magam, hogy fiatalon, öttusázóként megtapasztalhattam, milyen egy sportoló élete. Láthattam, milyen sokan dolgoznak egy ember vagy egy csapat sikerén, mi egy sportszövetség feladata, hogyan tud segíteni a sportolóknak. Később aztán a sportigazgatás szempontrendszerét is megismerhettem, ma pedig ezen tudás birtokában igyekszem és igyekszik a Magyar Diáksport Szövetség a lehető leghatékonyabban támogatni a fiatal sporttehetségeket.”

Az eseményen készült fotók erre a linkre kattintva érhetőek el.

(fotó: Kováts Dániel)

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK