Eredményesen zárult a GEM projekt

2021. január 1-én indult útjára a Grassroots exchange and mobility – empowering youth sport professionals (GEM) elnevezésű projekt, melynek célja a grassroots sport és egészségvédő testmozgás (HEPA) iránt elkötelezett európai és nyugat-balkáni partnerszervezetek szakemberei közötti tapasztalatcsere előmozdítása, valamint a mobilitásokon keresztül a szakmai és szervezeti kapcsolatok kialakítása, megerősítése volt.

Kezdetben a Covid-19 világjárvány meglehetősen megnehezítette a projekt eredeti tervek szerint történő megvalósítását, de a rugalmas megvalósításnak és a projekt második évében megvalósult személyes találkozóknak köszönhetően a célt sikerült elérni: számos konferenciára, online és személyes találkozóra került sor.

A projekt keretében 10 ország 11 partnerszervezetének aktív részvételével a grassroots sport területét érintő, valamint azon túlmutató tapasztalatok és a jó gyakorlatok megosztása hozzájárult a projektben résztvevők személyes készségeinek fejlesztéséhez, a személyes találkozók, tanulmányutak pedig a partnerszervezetek közötti kapcsolatok megerősítéséhez.

Bízunk abban, hogy a projekt keretében megosztott jó gyakorlatokból összeállított gyűjtemény sokak számára szolgálhat ötlet-forrásul, míg a 3 fókusztémát (az iskolai sport helyzete; testnevelés, iskolai sport és fizikai aktivitás az iskolákban; önkéntesség) körüljáró kérdőívek kiértékelése hozzájárulhat jövőbeli együttműködési lehetőségek kialakításához ezen a területen.

A jó gyakorlat gyűjtemény és a kérdőíves felmérés eredményei elérhetők a projekt weboldalán. https://gem.move-transfer.com/

A projekt záró kisfilmünkkel szeretnénk megköszönni a partnerek aktív részvételét, egyszersmind szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy mennyire fontosak az ilyen lehetőségek, a mobilitási projektek a sport területén.

Bízunk abban, hogy együttműködés folytatódik!

A projekt az EAC/S07/2020 – Preparatory Action – Exchanges and mobility in sport felhívás keretében az Európai Bizottság támogatásával valósult meg.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK