Érden jártak a sportágak

DSC_5610

Érd Megyei jogú város új büszkesége, az Érd Aréna adott otthont a Sport Legyen a Tied! program 12. állomásának. Már a hivatalos megnyitó előtt több száz fős gyermektömeg gyűlt össze az eseményre várva. A köszöntők sorát T. Mészáros András, Érd polgármestere kezdte, aki rövid beszédében elmondta, hogy a város a sport iránt rendkívül elkötelezett és pont az ilyen programok azok amelyek kiválóan segítik a helyi egyesületeket, hogy egyre több gyermeket láthassanak az edzéseken és foglalkozásokon. Ezt követően Dr. Simicskó István, a programot életre hívó Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának államtitkára mondta el a program pilléreit és céljait. Kiemelte, hogy a tavalyi év során 144 ezer fővel nőtt az igazolt sportolók száma, így az már meghaladja a 300 ezret is. Elérhető célnak tartja, hogy az országban 500 ezer diák sportoljon rendszeresen, egyesületi keretek között. Balogh Gábor, a program koordinációjával megbízott Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, nagyon büszke arra, hogy az MDSZ ismét olyan programban közreműködő, mely a gyerekeket mozgásra, sportolásra buzdítja, hiszen a szövetség tevékenységeiben is erre fókuszál.

A Sport Legyen a Tied! programsorozat már számtalan diákot elért, de a megyei események csak egy fejezete a teljes programnak, hiszen a 2015/16-os tanév első félévében több mint 200 további bemutató esemény lesz általános iskolákban. A sportágaknak ekkor is lehetősége nyílik a bemutatkozásra, de már közvetlenül a gyermekek „második otthonában”, az iskolában. Fontos, hogy a gyermekeknek legyen választási lehetősége, a lehető legtöbb sportág a lehető legnagyobb területet lefedje, ezáltal megfelelő motivációt és lehetőséget adva  a mozogni vágyó gyermekeknek. A program harmadik pillére, az összesen 500 millió forint értékben megvalósuló sportszer kihelyezés is ezt a célt szolgálja. Az iskolák elérésekor fontos, hogy minden térség és minden járás azonos érintettséggel szerepeljen a programban, melynek várhatóan a következő tanévben is lesz folytatása.

A megyei eseménysorozat május 29-én Debrecenben, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban folytatódik, majd június 3-án – a tanévben utolsóként – a veszprémi sportegyesületeké lesz a figyelem a Veszprém Arénában. A rendezvények bárki számára ingyenesen látogathatóak, adott napokon 12 és 16 óra között zajlanak, melyekről bővebben a www.asportlegyenatied.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK