Erasmus+ SHA P.E. – megtartottuk a projekt első szakmai találkozóját

DSC_6331

2015. április 22-23-án tartotta a Magyar Diáksport Szövetség első szakmai műhelyét a 2015. január 1-jén indult ERASMUS+ projektje keretében. A SHA P.E. projekt keretében az MDSZ  a görög oktatásért (is) felelős minisztériummal, Európa egyik legnagyobb iskolai sporttal foglalkozó szervezetével, a holland CBO-val, a Kaunasi Műszaki Egyetemmel és a frankfurti Johann Wolfgang von Goethe Egyetem Sportegészségügyi Intézetével alkot konzorciumot.

A SHA P.E. célja, hogy összehasonlítsa az iskolai testnevelés tagállami szabályozóit (képesítési keretrendszereit, alaptanterveit) egyes európai uniós tagállamokban, és konkrét intézkedésekre tegyen javaslatot az egészségközpontú testnevelés fejlesztése érdekében.

A partnerek beszámoltak országaik tekintetében a képesítési keretrendszerük milyenségéről, a testnevelés oktatás kereteiről, az alaptantervek testneveléssel kapcsolatos tartalmairól végül, de nem utolsó sorban az oktatásban alkalmazott kulcskompetenciákról.

A SHA P.E. projekt alapvetően egy kutatás-fejlesztési kezdeményezés. A projekt keretében zajló kutatások szempontlistáját is egyeztették és véglegesítették a partnerek, így az érdemi feltáró munka elindulhatott. Legközelebb a kutatók 2015 őszén találkoznak személyesen a második műhelymunka keretében. Addig is munkánkat segíti két további szervezet, a Ljubljanai Egyetem, valamint az Európai Testnevelő Tanárok Egyesülete, az EUPEA.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK