Erasmus+ nyitó workshopot tartott az MDSZ

TSD_9379 TSD_9388

Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) május 28-án tartotta második Erasmus + projektjének nyitó workshopját. A program célja, hogy az MDSZ és a partnerszervezetek jó gyakorlataira alapozva pilot jelleggel megszervezhessük az első Európai Diáksport Napot és kialakítsuk annak szakmai tartalmát. Ennek érdekében egy interneten elérhető eszköztárat hozunk létre és részletesen leírjuk, elérhetővé és felhasználhatóvá tesszük a már bevált gyakorlatokat.

Az együttműködésben az International Sport and Culture Association (ISCA), Youth Sport Trust (UK) és a European Physical Education Association (EUPEA, a testneveléssel foglalkozó nemzeti szervezetek európai ernyőszervezete) elsősorban szakmai tudásával vesz részt az eszköztár kifejlesztésében, a bolgár BG Be Active egyesület és a lengyel Fundacija V4 Sport alapítvány az MDSZ-szel együtt pedig meg is rendezi az eszköztár alapján  megvalósított eseményt az Európai Sport Hét keretében.

A projektindító megbeszélésen a partnerek bemutatták azon jó gyakorlatokat és rendezvényeket, amelyek az Európai Diáksport nap alapjaiul szolgálhatnak, és elkezdték kidolgozni azt a 3 éves akciótervet, amely a projekt fenntarthatóságához is hozzájárul majd. A következő műhelymunkára 2015. június 29-én, Varsóban kerül sor.

Természetesen örömmel várjuk további szervezetek és tagállamok javaslatait, ötleteit is az Európai Diáksport Napjához, hiszen a konzorcium tagjai elkötelezettek amellett, hogy minél több jó példából építsük fel az Európai Diáksport Napját, így biztosítva, hogy minél tartalmasabb, érdekesebb és sokszínűbb események valósulhassanak meg 2015 szeptemberében.

 

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK