Előadás Norvégiában a NETFIT-ről

forside_ny_Width_625

2015. március 11-13-a között került megrendezésre Oslóban, Norvégiában a 8. European Youth Heart Study (EYHS) Scientific Simposium (Európában élő fiatalok szív és érrendszeri betegségeinek tanulmányozására szervezett tudományos szimpózium). A szimpózium egy folyamatban lévő tanulmányról ad számot időről időre. Jelenleg a kutatásban Dánia, Norvégia, Észtország, Portugália, Spanyolország, Egyesült Királyság, Izland, Hollandia és Ausztria vesz részt. A kutatás elsősorban a betegségek kockázati faktorait vizsgálja, kapcsolatot keres az erőnlét, a személyes, környezeti és életmódbeli hatások között gyermekek nagy populációján, mely korban, nemben, kultúrában és hovatartozásban változatos.

Dr. Csányi Tamás a NETFIT® rendszer bevezetését megelőző alapkutatásokból készített poszterét prezentálta a neves eseményen. Az MDSZ számára ez az esemény lehetőséget biztosított további kapcsolatok építésére skandináv országokkal. Megbeszélést folytattunk a Norvég Népegészségügyi Intézet igazgatóhelyettesével, Arne Holte úrral, aki további segítséget nyújtott kapcsolati hálónk bővítésével kapcsolatban.

A delegáció tagjai külön találkozó alkalmával ismerhették meg a Norvég Olimpiai és Paraolimpiai Bizottság és Sportkonföderáció munkáját, valamint alkalmuk nyílt bemutatni az MDSZ kutatási és fejlesztési tevékenységét.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK