AZ IDEI TANÉVBEN IS MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE A DIÁKOLIMPIA® FŐVÉDNÖKE

Áder János elfogadta az MDSZ felkérését

Hazánk legnépesebb diáksport eseménysorozatának, a Diákolimpiának fővédnöki tisztségére kérte fel Balogh Gábor az MDSZ elnöke Magyarország köztársasági elnökét.

Áder János köztársasági elnök úr a 2014/2015. tanévben is elfogadta a felkérést, válaszlevele az alábbi linken olvasható:

Áder János köztársasági elnök úr válaszlevele
Diákolimpia® Magyarország valamennyi iskoláskorú fiatalja számára elérhető, néhány településen pedig az egyedüli lehetősége az egészségfejlesztő testmozgásnak.
A versenyrendszer, amelyre tavaly több mint 280 ezren neveztek, 28. tanévét kezdi a testnevelők és a diákok körében népszerű sportágakkal, úgymint az asztalitenisz, atlétika, duatlon, játékos sportverseny, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, torna, úszás. A tanév zárásaként pedig a strandlabdajátékok – strandkézilabda, strandlabdarúgás, strandröplabda – versenyeire invitáljuk a tanítványokat és felkészítőiket.
Azok a tanulók és pedagógusok, akik a műveltségterület szellemi oldalát is kedvelik, megmérettethetik magukat az olimpiatörténeti vetélkedősorozatban, amit a Magyar Olimpiai Akadémiával együttműködve hirdetünk meg az alap- és középfokú köznevelési intézményekben tanulók részére.
Az új tanévben első alkalommal vehetnek részt kéttusa versenyeken olyan diákok, akik szeretik mind az úszás, mind a futás sportágat, valamint az általános iskolások mellett immár a középiskolások is ütőt foghatnak, hogy az asztalitenisz diákolimpiai versenysorozatban végül eljussanak egészen az országos döntőig. A kosárlabda B33 mérkőzéseire pedig olyan, kisebb tanulólétszámú intézmények fiataljainak jelentkezését is várjuk, akiknek esetleg nagy csapattal nem sikerülne kiállniuk a kosárlabda megmérettetésein.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK