Elkezdődött a mérési időszak az iskolákban

Elkezdődött a mérési időszak az iskolákban, így a tanév végére pontos képet kapnak majd a pedagógusok, a szülők és a döntéshozók a diákok fittségi állapotáról, és amennyiben szükséges, a tanulók személyre szabottan kaphatnak útmutatást fizikai és fittségi állapotuk javításának érdekében.

A NETFIT® egészségközpontú értékelési rendszer, az egészség szempontjából meghatározó szempontok szerint mér (állóképesség, testösszetétel és tápláltság, vázizomzat fejlettség, hajlékonyság), és tudományos alapokon, előre meghatározott fittségi értékekhez képest minősíti a tanulók állapotát. Az 5. osztálytól felfelé elvégzett mérések eredményei alapján a tanulók megtudhatják, hogy fittségük fejlesztésre szorul-e, vagy az egészségzónába tartoznak.

A NETFIT® rendszerhez tartozik egy informatikai adatbázis-kezelő rendszer is. Ennek köszönhetően a pedagógusok, a szülők és a diákok is évről-évre nyomon követhetik a tanulók fittségi szintjének változását, a felmérést végző testnevelők pedig ehhez képest tehetnek javaslatot azon mozgásos tevékenységek minőségére és mennyiségére, amelyek a fejlődést segíthetik. Minden tanuló egyénre szabott, szöveges és vizuális értékelést kap majd az állapotáról. A rendszer segítségével nagyobb figyelmet kap a rendszeres testmozgás fontossága is, hiszen a diákok és a szüleik is pontos, objektív adatokkal alátámasztott jelentést kapnak.

A 2019/2020. tanév rendjéről szóló 11/2019. (VII. 3.) EMMI rendelet 10. § (7) bekezdése szerint az idei tanévben a kötelező méréseket 2020. január 8. és 2020. április 24. között kell megszervezniük az érintett iskoláknak.

A mérés eredményeit az érintett nevelési-oktatási intézmények 2020. május 29-ig töltik fel a NETFIT® rendszerbe.

Bővebb információ a NETFIT® programról erre a linkre kattintva érhető el.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK