Elismerés a fővárosi intézményeknek

A BDSZ megtartotta 2013/2014. tanév díjátadó ünnepségét

A Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) kedden tartotta az Újvárosháza dísztermében a 2013/2014. tanév díjátadó ünnepségét. A budapesti diákolimpiai döntőkön kilencezer általános és középiskolás húsz sportágban, 350 intézményből vett részt, közülük a legeredményesebbek és legaktívabbak részesültek elismerésben a Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően.

„Az elmúlt időszakban új alapokra helyeztük a sportfinanszírozást, megdupláztuk a diáksportra, az utánpótlás-nevelésre fordítható forrásokat. A budapesti diákolimpiai mozgalom kiemelt támogatása lehetővé tette a testnevelő tanárok megemelt díjazását, a versenyek és helyszínek minőségének javítását.” – említette nyitóbeszédében Dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes.

Varga András, a Budapesti Diáksport Szövetség elnöke büszkeséggel beszélt az elmúlt tanévi eredményekről és a támogatásról: „A Budapesti Diáksport Szövetség életében fontos mérföldkő a Fővárostól kapott kiemelt támogatás. Nagy örömmel tölt el minket, hogy méltó körülmények között, díjátadó ünnepség keretén belül köszönhetjük meg a kollégák és az intézményvezetők áldozatos munkáját. A budapesti versenyek győztesei eredményesen képviselik Budapestet az országos diákolimpiai döntőkön is. Szövetségünk nemcsak versenyrendezésben, hanem szakmailag is szorosan együttműködik a Magyar Diáksport Szövetséggel.”

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke kiemelte, hogy már 27. alkalommal rendezték meg a diákolimpiai versenyeket, amelyeken az érmek mellett az országos döntő dobogós helyezései 10 többletpontot is jelentettek a felvételinél.
„Remélem, minél többükkel találkozunk majd élsportolóként is” – mondta Balogh Gábor, aki Varga Andrással, egyetemben megköszönte Tarlós István főpolgármesternek és Szentes Tamás főpolgármester-helyettesnek, hogy kiemelten kezelik a budapesti diákok sportolását.

Ezt követően négy kategóriában (általános iskola 1-4. évfolyam, 5-8. évfolyam, középiskola 9-12. évfolyam és sajátos nevelési igényű intézmények) a legeredményesebb 90 iskola részesült sportszervásárlási utalványban. Az iskolák vezetői és testnevelői a jutalmakat dr. Szentes Tamástól, Varga Andrástól, Balogh Gábortól, valamint Danada Judittól, a Fővárosi Önkormányzat sportért felelős osztályvezetőjétől és Nébald Györgytől, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnökétől vehették át. Az egyes iskolák 100-500 ezer forintos elismerésben részesültek, fiataljaik eredményeinek függvényében.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK