Együttműködési megállapodást kötött az Oktatási Hivatal és az MDSZ

 

A kölcsönös szakmai segítségnyújtás folyamatos biztosítása érdekében együttműködési megállapodást kötött egymással az Oktatási Hivatal (OH) és a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ).

Bővülő feladatainak ellátásához kapcsolódóan az OH kiemelt partnerként tekint az MDSZ-re az iskolai testnevelést érintő fejlesztések megvalósítása során. A megállapodás nyomán az OH többek között a tantárgygondozó szaktanácsadók, valamint az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzésben – közismertebb nevén a „tanfelügyeleti” rendszerben – és a pedagógusok minősítésében részt vevő köznevelési szakértők munkájának támogatásában, illetve a Magyar Képesítési Keretrendszer köznevelési szintleírásainak kidolgozásával kapcsolatban számít az MDSZ szakmai közreműködésére, tapasztalataira és javaslataira.
Az OH és az MDSZ együttműködése nem példa nélküli, hiszen a közelmúltban a szervezetek összehangolt munkája tette lehetővé a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt, a NETFIT® kidolgozását és bevezetését, amelynek működtetése és további fejlesztése szintén a megállapodás tárgyát képezi.
Az OH és az MDSZ is azon dolgozik, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretei között a közeljövőben a TÁMOP-3.1.13 projekthez hasonló kiemelt kormányzati fejlesztések valósulhassanak meg a testnevelés területén.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK