Együttműködési megállapodás Nyíregyházán

2016.09.30.-egyuttmukodes-604x270

Együttműködési megállapodást kötött Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Szeptember 30-án Dr. Kovács Ferenc polgármester és Baracsi Endre az egyesület elnöke aláírták a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület között létrejött együttműködési megállapodást.

Az önkormányzat és az egyesület közös céljának tekinti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és tanuló gyermekek és diákok fizikai aktivitásának, sportolási hajlandóságának egészség-megőrzési és fejlesztési célú növelését, valamint a közösségi és szakmai kapcsolatok erősítését az iskolai testnevelés, valamint a tanulók egészségfejlesztő testmozgása, a tehetséggondozás és a diáksport versenyek (Diákolimpia®) rendezése területén.

Az együttműködés keretében megállapodtak abban, hogy kölcsönösen együttműködnek a helyi diáksport népszerűsítésében, megyei és helyi sportrendezvények támogatásában, szakmai konferenciák, továbbképzések lebonyolításában. Az együttműködés keretében szakmai kérdésekben kölcsönös segítséget nyújtanak feladataik ellátásához.

Az Önkormányzat vállalja, hogy a tulajdonát képező sportlétesítmények használatát lehetőségei szerint biztosítja megyei, országos diákolimpiai elődöntők és döntők lebonyolításához.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület  a 2016/2017. tanévben a megyében immár 30. alkalommal rendezi meg a Diákolimpiát,  amelyben évről évre mintegy 10 000 általános és középiskolás tanuló vesz részt.

Nyíregyháza önkormányzata a hatályos sportkoncepciójában foglaltak alapján kiemelt figyelmet fordít a diáksport támogatására. A 2016. évi városi költségvetés a sport célfeladatok között 26 millió forintot biztosít az iskolai sport minél szélesebb körű támogatására. Ezen keret terhére iskolai sportkörök, diáksport egyesületek és alapítványok támogatásán keresztül 35 nyíregyházi intézmény közel 17 ezer tanulójának mindennapos sportolását segíti. Az önkormányzati támogatásból fedezik az intézmények a sportkörök működésével, diáksportolóik versenyeztetésével, házi és egyéb versenyeknek a szervezésével, a szabadidős sporttevékenységeikkel járó kiadásaikat, valamint a városi diáksport egyesületnek adott éves támogatáson keresztül valósul meg a városi diákolimpiai versenyek megrendezése.

(fotó:Kölcsey TV)

 

 

 

 

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK