Egészségfejlesztő testmozgás szakértői csoport találkozó, Budapest

 

DSC_6508rs

2015. február 9-10 között rendezték meg Budapesten az Európai Bizottság Sport Osztályának hivatalos tanácskozását az iskolai testnevelés és sport témakörében. A tanácskozás célja az volt, hogy előkészítse az Európai Bizottság számára kidolgozandó ajánlást a következő címmel: „Ajánlások az iskolai testnevelés fejlesztésére, beleértve a kora gyermekkor motoros készségfejlődését, továbbá a sport szektorral, helyi közösségekkel és a magánszektorral történő szoros együttműködést”. A találkozó során a résztvevő országok képviselőinek bemutatását követően az ún. „megfigyelők” mutatták be szervezeteiket, illetve tevékenységüket. A megfigyelők között képviseltette magát például az EUPEA (Európai Testnevelési Szövetség), az ENGSO (Európai Nem Kormányzati Sportszervezetek Szövetsége) , az ICSSPE (Nemzetközi Sporttudományi és Testnevelési Tanács), ISCA (Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség) valamint az EPFL (Európai Futball Ligák Szövetsége). Ezt követően Paulo Rocha úr ismertette a korábban rendelkezésre bocsájtott kérdőív nemzetközi összesítését, tapasztalatait, amely az alapját képezi az ajánlások megfogalmazásának. Lényeges magyar vonatkozású esemény volt, hogy Dr. Somhegyi Annamária, a Magyar Gerincgyógyászati Intézet prevenciós igazgatója tartott előadást a mindennapos testneveléssel kapcsolatos teendőkről.

Végül Dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója számolt be előadás keretében az MDSZ TÁMOP 3.1.13-12-2013-0001 kódszámú kiemelt projekt eredményeiről, mint hazai jógyakorlat. A tanácskozás során kiemelt figyelmet kapott a minőségelvű iskolai testnevelés és sport fejlesztése, interszektorális lehetőségei, és a nemzetközi jógyakorlatok feltárásának szükségessége. A tanácskozás során informális keretek között több ország figyelmét ragadta meg, hogy az elmúlt egy évben közel 8000 pedagógus 30 órás akkreditált továbbképzését biztosította Szövetségünk, továbbá a projekt során elkészült szakmai-módszertani kiadványok is az érdeklődés középpontjába kerültek.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK