Egerbe érkezett a Sport Legyen a Tied! programsorozat

TSD_8198kuldeni TSD_8103 kuldeni 

Iskolásokkal telt meg Eger sportcsarnoka. Több száz diák látogatott el a városból és a környező településekről A Sport Legyen a Tied! programra, amely a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében ezúttal Heves megyébe is eljutott. Az eseményen a tanulók kipróbálhatták a helyi egyesületek legkülönfélébb mozgásformáit.

A Sport Legyen a Tied! programsorozat 19. állomásaként Heves megyébe, Eger teljes megújulás előtt álló Kemény Ferenc Sportcsarnokába érkezett, ahol a helyi egyesületek több mint 15 féle sportágat mutattak be a sportolni vágyó diákoknak. A gyerekek a csarnok küzdőterén a sportszerek kipróbálása mellett Vadkerti Attila válogatott kézilabdázóval is megismerkedhettek, így élményekkel teli, felejthetetlen napot tölthettek el a sportpályán.

A megnyitón a program megálmodói és megvalósítói büszkén meséltek az eddigi eredményekről és a további tervekről.

Dr. Zsilinszky László, a programot finanszírozó EMMI Sportért Felelős Államtitkársága képviseletében elmondta, hogy a megyei helyszíneken rendezett program tovább folytatódik, 230 általános iskolában rendeznek az egrihez hasonló eseményeket, így a sportágak még közelebb kerülhetnek a diákokhoz. A bemutatókon kívül ebben az évben több mint 1100 eszközkihelyezés valósul meg, amely azt jelenti, hogy az általános iskolák többsége új sporteszközökkel lesz gazdagabb, köszönhetően a Sportért Felelős Államtitkárság támogatásának.

A program sorozat együttműködő partnere, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke Balogh Gábor megnyitó beszédében kiemelte, reméli a közös erőfeszítések nyomán még több gyerek életébe épül be a sport és járul hozzá az egészséges felnőtté váláshoz.

A megnyitón Habis László, Eger megyei jogú város polgármestere örömmel számolt be arról, hogy a helyi értékek megőrzése mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a sport fejlesztésére.

„A Kemény Ferenc Sportcsarnok fejlesztésének első üteme ugyan már lezajlott, de több olyan elképzelésünk körvonalazódott, amely hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek és a város polgárai még magasabb színvonalon, még többet sportolhassanak a jövőben.”

A megyei rendezvények sorozata október 12-én a szegedi Városi Sportcsarnokban zárul.

További információ: www.asportlegyenatied.hu

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK