Diáksport ünnep Szabolcs megyében

diak5

A diáksport megyei ünnepe volt 2014. december 11-én Nyíregyházán, a Megyeháza Dísztermében. A hagyományos diáksport aktívaülés szervezője a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület volt. Az ünnepségen részt vett Dr. Molnár László, a  Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója, aki röviden értékelte az elmúlt időszak országos és megyei szintű főbb feladatait, eredményeit. Kiemelte a megyei közgyűlések egyre gyakoribb feladatvállalását a diáksport támogatásában, amiben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés kezdeményezése példaértékű. Beszámolt a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt, azaz a NETFIT helyzetéről és a jövő évtől történő bevezetéséről. Az új mérési rendszerrel kapcsolatban kiemelte, hogy közel 7100 pedagógus vett részt az MDSZ ingyenes képzésein, amely a megyében is nagy érdeklődést és aktivitást váltott ki. Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke elismeréssel szólt a megye diáksport szervezeteinek, diáksportolóinak 2013/2014. tanévi megyei és országos eredményeiről. Külön kiemelte, hogy az országos diákolimpiák különböző sportági versenyein a megye tanulói 17 arany, 22 ezüst és 20 bronzérmet értek el. Az országos pontversenyben pedig a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium  a középiskolák kategóriájában az előző tanév  országos versenyeinek összesítése alapján ismét megszerezte az I. helyet. A köszöntők végén mind Dr. Molnár László, mind Baracsi Endre megköszönte mindenki lelkiismeretes, áldozatos munkáját, amit a diáksport területén kifejtettek, valamint gratuláltak mindenkinek a díjhoz és további sikeres, eredményes munkát kívántak.

Az eseményen a jó tanuló-jó sportoló kategóriában adtak át díjakat, valamint jutalmazták a diáksportban elért sikerek miatt az arra érdemes alap- és középfokú iskolákat és a testnevelő tanárokat egyaránt.

Az elismeréseket az alábbi személyek adták át:

Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke, Dr. Papp Csaba a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés főjegyzője, Dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója, Szoóh Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület szakmai alelnöke, Urbán Gabriella, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK